Újabb lépéseket tesz a fenntarthatóság irányába a SodaStream

Miközben a világszerte a Föld Napját ünneplik, a világ vezető szénsavasító márkája büszkén jelenti be, hogy innovatív lépéseket tett a fenntarthatóság terén termékcsaládjában és vállalati működése terén. Stratégiai partnerségek, termékinnovációk és a környezeti felelősségvállalás iránti szilárd elkötelezettség révén a SodaStream továbbra is élen jár a környezeti hatások csökkentésében és a fenntarthatóbb életmódra való ösztönzésben.

Zöldebb életmód felé

A vásárlók számára egyre nagyobb prioritást élvez a fenntarthatóság. A fogyasztók 97 százaléka fenntarthatóbb életmódra szeretne áttérni. Mivel a műanyaghulladék kevesebb mint 10%-át hasznosítják újra1 világszerte, ezért a fogyasztói attitűd környezetre gyakorolt hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezek a számadatok rávilágítanak az egyszer használatos műanyagról való átállás kritikus fontosságára. Rendkívül magas azok száma, akik az ilyen termékek teljes betiltása mellett érvelnek.2 Ennek az igénynek a kielégítésére a SodaStream olyan újra használható megoldásokat kínál, amelyek pontosan az egyszer használatos műanyaghulladékkal szemben jelentenek alternatívákat.

Fogyasztóközpontú fenntarthatóság

A SodaStream környezetvédelmi előnyének középpontjában az újra felhasználható palackok és a CO2 zárt körfolyamatú rendszer áll. Az egyszer használatos műanyag palackok használatának csökkentésével és a CO2-palackok körforgásos rendszerének bevezetésével a SodaStream a gyártás minden szakaszában elősegíti a felelős fogyasztást. 2023-ban a SodaStream fogyasztói több mint 5,5 milliárd egyszer-használatos palacktól mentették meg a bolygót. Emellett a SodaStream PepsiCo minden 440 ml-es kiszerelésű szörp koncentrátuma 100% RPET-ből készül, így környezetbarátabb fogyasztásra ösztönzi a felhasználókat.

Bemutatjuk az új Terra szénsavasítót

A SodaStream örömmel mutatja be a fekete színű Terra szénsavas szénsavasítóját, amely mostantól 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül. A vállalat legkelendőbb termékeként ez az újítás jelentős mérföldkövet jelent a SodaStreamnek a zöldebb jövő felé vezető útján.

Fenntartható megoldások a gyártásban

A termékinnovációkon kívül a SodaStream a fenntarthatóságot a működésében is prioritásként kezeli. Az Enlight Renewable Energyvel és a TerraCycle-vel kötött partnerségek révén a SodaStream 100%-ban megújuló energiával látja el globális termelési telephelyeit Izraelben, és bevezeti a SodaStream Free Recycling Programot az USA-ban, amely a fogyasztók számára környezetileg felelős megoldást kínál a termékek ártalmatlanítására.

A SodaStreamnél a fenntarthatóság nem csak egy cél, hanem minden tevékenységünk szövetébe beleszőtt elkötelezettség” – jegyezte meg Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere. Hozzátette: a Föld Napját ünnepelve arra kérik a fogyasztókat, hogy csatlakozzanak hozzájuk a zöldebb jövő felé vezető úton, egy-egy buborékkal.

  1. UNEP
  2. IPSOS 2022