Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Posted on 2021-09-292021-09-27 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:
     Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában, a korábbi díjazottak pedig sikeresen megtarthatták csillagjukat – adta hírül a Delo című szlovén napilap csütörtökön.

    A közép-szlovéniai Horjul városkában található Gostisce Gric csatlakozhatott idén a Michelin-csillagos éttermekhez, amelyekből így már hét van Szlovéniában.


    Tavaly kaptak először Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig, a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Gorica-i Dam egy-egy csillagot.


    Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. A Michelin Guide korábban nem vizsgálta a szlovén gasztronómiát, de éppen Ros miatt döntött úgy, hogy 2020-ban Szlovéniáról is kiadnak regionális kalauzt.


    Hét szlovén étterem Bib Gourmand minősítést kapott, 39-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki, ezt olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.


    Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a díjátadó rendezvényen elmondta: a koronavírus-járvány mély nyomott hagyott az iparágon, de az ismételt lezárások ellenére a szlovén szakácsok megmutatták rugalmasságukat, elszántságukat és tehetségüket.


    “Helyi jellegű konyhaművészetet tükröznek a mai napon bemutatott és kiválasztott éttermek, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható gasztronómia mellett, és folyamatosan fejlődnek”- hangsúlyozta.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Michelin-csillag, Szlovénia

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Sikeres a szódagépek újrahasznosítását célzó program
Next Post: Lendületet adó tejeskávék tesztje

Kapcsolódó anyagaink

  • Egy pohárnyi Olaszország Gasztropress
  • Magyarország legjobb séfjei és rangos külföldi fellépők az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Gasztropress
  • Székely gourmet étterem nyílt az Andrássy úton Gasztropress
  • Újgenerációs élelmiszeripari füstaromát fejleszt a pécsi cég Gasztropress
  • A minőség, a kedvező ár, a csomagolás és a kényelem a hívószavak a szilveszteri bevásárlásnál Gasztropress
  • Kreatív ötletek az ételrendeléshez használt csomagolóanyagok újrahasznosításához Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Elvis szendvicsébe és a szivárványszínű salátába is tökéletes a bacon Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress
  • Hogyan tud italt kóstolni, szagolni az A.I.? Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.