Újabb 80 befőzőautomata talált otthonra a nagycsaládosoknál

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének közleménye

2022. május 28-án újabb 80 befőzőautomata és további 10 aszalógép került átadásra a CÖF-CÖKA jóvoltából több mint 40 nagycsaládos tagegyesület részére. Az átadásra ünnepélyes keretek között kerül sor a XVI. Kerületi Nagycsaládosok Egyesületének közösségi házában.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) az elmúlt években több mint 100 befőző automatával gazdagodott, amelyet helyi szervezeteik kaptak meg azzal a céllal, hogy az általuk megtermelt gyümölcsöket, zöldségeket helyben dolgozzák fel, ezzel is ösztönözve őket a kertgazdálkodásra és a takarékosságra. A NOE erre a kezdeményezésre építve álmodta meg “A szeretet ízei” elnevezésű programját, melynek célja, hogy a befőzőautomaták segítségével feldolgozott termények olyan családokhoz is eljussanak, akik a nagyvárosokban élve jóval nehezebben jutnak hozzá a befőttekhez, savanyúságokhoz. A tavalyi rendezvényükön, a felajánlásoknak köszönhetően, több mint 1200 üvegnyi “szeretetet” tudtak kiosztani ezen családok számára. Remélik, hogy a CÖF-CÖKA újabb felajánlásának köszönhetően az idén késő őszi rendezvényen ez a szám csak növekedni fog.

Az ünnepélyes átadón a jelenlévőket köszöntötte Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora, Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő, Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere.

A teljes közlemény a NOE honlapján olvasható.
     Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

MTI – OS