Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Új paradicsomfajta termesztése kezdődött Magyarországon

Posted on 2021-05-142021-05-13 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

     Új paradicsomfajta termesztése kezdődött Magyarországon, a különleges sötétlila színű termés a következő hónapokban már forgalomba is kerül – közölte a Syngenta kedden az MTI-vel.

    A svájci központú agrárvállalat által nemesített Yoom paradicsomot a Trivega Kft. orosházi és forráskúti kertészete termeszti, várhatóan 300 ezer csomagot juttat belőle az üzletekbe. A vásárlók különleges színéről ismerhetik föl a Yoom fajtát, amelyet édes-savanyú íze is egyedivé tesz a paradicsomok között – írták.


    A közlemény szerint a Syngenta hagyományos nemesítési eljárásokkal állította elő az újfajta paradicsomot, amellyel számos nemzetközi elismerést nyert. A Yoom Magyarországon kívül 20 államban kapható, a termés szinte mindenütt helyi gazdálkodóktól kerül a boltokba – közölték.


    A Syngenta 90 országban 28 ezer munkavállalót foglalkoztat, tulajdonosa a kínai Chemchina. Globális árbevétele 2019-ben meghaladta a 13,6 milliárd dollárt – olvasható a vállalat honlapján. Magyarországi cége a nyilvános cégadatok szerint több mint 55 milliárd forint árbevétellel zárt tavaly előtt, túlnyomórészt belföldi értékesítésekből. Az adózott eredmény megközelítette a 800 millió forintot.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:aradicsomfajta, aradicsomfajta termesztés, termesztés

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Rekordmagas összeg jut a jövő évi költségvetésből közétkeztetésre
Next Post: Új Hell Summer Cool

Kapcsolódó anyagaink

  • Nívódíjat kapott az Auchan a hazai termékek népszerűsítéséért Gasztropress
  • Saját propagandája szerint a családokat és az időseket segíti az élelmiszerárstoppal a kormány Gasztropress
  • Kiderült, hogy szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését Gasztropress
  • Most, mi lesz? Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége Gasztropress
  • Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró Gasztropress
  • Több mint 300 élelmiszertermékkel bővíti idén saját márkás kínálatát a SPAR Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A magyarországi Bosch csoport éves árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly
  • Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz
  • A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését
  • Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek
  • Az Egyesült Királyságban 9,9 százalékkal nőtt az autógyártás áprilisban
  • Az Acer az új Predator Triton 16-tal bővíti prémium játékportfólióját
  • A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”
  • Csavard fel a szőnyeget!
  • Pókember – A PÓKVERZUMON ÁT
  • Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Leclerc megúszta három rajthelyes büntetéssel az életveszélyes tötymörgést
  • Verstappen indulhat az élről Monacóban vasárnap
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • Az óbudai Málna The Pastry Shop az ország legjobb cukrászdája Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Szia uram! Rágcsa érdekel? Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Mi lehet a titok az Avalonban? Gasztropress
  • Hatalmas sikert aratott Lázár Chef szervezésében az első Piaggio Pizzakészítő Bajnokság Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.