Új kenyérsütőket mutatott be a Panasonic is

www.elaruether.de

A Panasonic, a konyhai kisgépek egyik vezető globális gyártója, nemrég mutatta be új, innovatív kenyérsütő terméksorozatát, amellyel minden sütésnél minőségi ízvilágot teremthet.

A Panasonic komoly múlttal rendelkezik a kenyérsütésben, és az első vállalat volt, amely világszinten kenyérkészítő gépeket kezdett árulni. Több mint 34 évnyi kenyérsütő-értékesítési tapasztalattal a háta mögött a Panasonic pontosan ismeri a kenyérsütő fogyasztók igényeit, és folyamatosan azokhoz igazodva fejleszti termékeit.

A legújabb kenyérkészítő gépeket úgy tervezték, hogy a kreatív tortaszobrászoktól kezdve a gluténmentes kenyerek szerelmeseiig mindenki bonyodalmak nélkül hódolhasson új szenvedélyének A négy új készülék minden fogyasztói elvárásnak megfelel:

  • SD-YR2550 Ezüstszínű, teljes mértékben automata kenyérsütő gép élesztő- és mazsola-/magadagolóval
  • SD-YR2540 Acélszürke, teljes mértékben automata kenyérsütő gép élesztő- és mazsola-/magadagolóval
  • SD-YR2530 Teljes mértékben automata kenyérsütő gép mazsola-/magadagolóval
  • SD-B2510 Automata kenyérsütő

Az SD-YR2540 32, az SD-YR2550 31, az SD-R2530 30, az SD-B2510 pedig 21 különböző automata programmal rendelkezik, amelyekkel, ínycsiklandó friss kenyereket (akár teljeskiőrlésűeket), pizzatésztákat, briósokat, tortákat, süteménytésztákat, sőt, akár lekvárokat és kompótokat is készíthet.

A kenyérsütők két hőmérséklet-érzékelővel működnek, amelyek a szoba és a készülék belső hőmérsékletét is figyelik. A készülék ezek segítségével szabályozza a tésztakelesztés ideális időtartamát, és ezzel garantálja, hogy a tészta kelesztése és pihentetése a sütési környezettől függetlenül mindig egyenletes legyen. Az új dagasztó funkció teljes mértékben a kézi dagasztás mozdulatait és folyamatát másolja, hogy minden sütésnél egyenletes legyen a tészta dagasztása. Ezenfelül mindegyik új termék számos innovatív funkciót vonultat fel, amelyekkel még egyszerűbben lehet minőségi péktermékeket készíteni, hogy otthonában is élvezhesse a fenséges finomságokat.

„A Panasonickal korlátlanok a lehetőségek. Bármit is szeretnénk alkotni, az könnyen elkészíthető egy olyan készülékkel, amelyet arra terveztek, hogy minden alkalommal ízletes végeredményt nyújtson. Függetlenül attól, hogy valaki kezdő a sütésben vagy már jól ismeri a konyhai fortélyokat, a Panasonic minden szinten segít, hogy mindenki a legjobb otthoni pékmesterré váljon,” osztotta meg véleményét Marc Geysels a Marco Bakker pékség alapítója.

Új, keskeny forma

Mivel az eddigieknél több időt töltünk otthon, fontos, hogy a háztartási gépeknek ne csak a teljesítménye, hanem a külseje is vonzó legyen. Az új, keskeny, vízszintes kialakítás tökéletesen illeszkedik bármilyen konyhastílushoz, és minimális helyet foglal a konyhapulton. Az új funkciókkal pedig kreatív és gondtalan lesz a sütés otthona kényelmében, hogy a külsővel és a teljesítménnyel szemben támasztott elvárások is teljesüljenek.

Kézi beállítások

Az új kézi beállítások[i] szabad utat engednek a kreativitásnak: az egyedileg beállított dagasztó és kelesztő funkciókkal minden kenyeret és süteményt saját ízlésének megfelelően készíthet el. A kenyérsütő az ön személyes péksegédje, hiszen egyedileg állíthatja be a sütemény- vagy kenyértészta dagasztásához és kelesztéséhez szükséges időt. A készülék leveszi válláról fárasztó és időigényes dagasztás terhét, segítségével nem kell többé egyenként megvárni, hogy a hozzávalók elérjék a szobahőmérsékletet, és nem kell több háztartási gépet használnia a folyamat során, így a sütés végeztével a tisztítással is gyorsabban végezhet.

„Már jó ideje használok Panasonic kenyérsütőket, és most ismerkedem az SD-YR2550 kenyérsütő géppel. A kézi beállítások fantasztikusak. Teljesen az adott recepthez és ízekhez tudom igazítani a beállításokat, így mindenről én dönthetek. Akár kenyérhez, száraztésztához vagy pizzához készítek tésztát, a dagasztást a kívánt végeredménynek megfelelően tudom beállítani. Igaz ez a tortákra is, mert a gép automata programja minden hozzávalót tökéletesen egybe kever. Ha ez kész, a bekevert tésztát kedvem szerint alakíthatom, hogy az általam kigondolt hatást érjem el,” magyarázta Alice Fevronia pék, oktató és a Great British Bake-off verseny 2019-es döntőse.

Kenyérkeverék programok

Az új sorozat valamennyi típusában megtalálható kenyérkeverék programok minden eddiginél kényelmesebbé teszik a sütést. Egyszerűen öntse az Önnek tetsző előregyártott kenyérkeveréket az edénybe, öntsön hozzá friss vizet és a kenyérsütő gép gondoskodik a többiről, hogy pillanatok alatt élvezhesse a finom kenyeret.

Tortaprogramok

Kezdő házi sütők és kreatív tortakészítők is kiélvezhetik az új, kifejezetten tortasütéshez kialakított programokat, amelyekkel recepttől, hozzávalóktól és tudásszinttől függetlenül is gyönyörű tortákat készíthetnek. Az automatizált funkció önállóan határozza meg az optimális keverési és sütési időt, hogy mindig könnyű tészta készüljön. Önnek csak a dekorálással kell foglalkoznia.

Automatizált programok

Ha Ön kreatív tortakészítő, vagy gluténmentes péksüteményeket szeretne sütni, esetleg a gyerekeknek keres foglalatosságot a konyhában vagy zsúfolt napjaiba próbálja beilleszteni valahogy a sütést, a Panasonic kenyérkészítő gépeivel biztosan talál olyan automatizált programot, amely minden igényét kielégíti.

Az SD-YR2540, az SD-YR2550 és az SD-R2530 is rendelkezik automata mazsola-/magadagolóval, hogy még egyszerűbb legyen a sütés, és mindig tökéletes legyen a végeredmény. Extra hozzávalók, például magvak, olajbogyók, szárított gyümölcsök vagy szeletelt, füstölt húsok megfelelő időben való hozzáadásával és a tésztában való alapos eloszlatásával egyéni ízléséhez alakíthatja a péksüteményeket. Ezzel a kényelmes és mégis kreatív sütési módszerrel a legegyszerűbb és leggyorsabb eljárással készíthet egyedi péksüteményeket, így még több időt tölthet a családjával.

Ráadásul az SD-YR2540 és az SD-YR2550 gépekben is elérhető a kizárólag a Panasonic kenyérsütőkben megtalálható, intelligens élesztőadagoló. A kenyérsütő keverés közben automatikusan, a megfelelő pillanatban adagolja az élesztőt a sütőedénybe. Ezzel elkerülhető, hogy az élesztő folyadékkal érintkezzen, így a kenyér a tökéletes veknihez szükséges mértékben fog megkelni.

„Évek óta használok már Panasonic kenyérsütőt és nagyon vártam, hogy kipróbálhassam az új modellt. Van egy funkciója, amelyet az élesztőt már tartalmazó, előregyártott kenyérkeverékekkel lehet használni, hogy ne kelljen a dagasztással és a sütési idővel foglalkozni. Ennek segítségével szó szerint csak bele kell önteni a keveréket és a vizet a gépbe, ki kell választani a megfelelő programot, és minden másról – a dagasztásról, a második kelesztésről és a sütésről – a gép gondoskodik. Élvezem a kézi dagasztás folyamatát, de hét közben nagyon elfoglalt vagyok. A kenyérsütő segítségével elég beöntenem a hozzávalókat, és már rohanhatok is tovább a dolgomra. Elég akkor visszatérnem, amikor kész a tészta, hogy a fiammal együtt élvezhessem a sütés és a díszítés munkálatait. A kenyérsütővel nincs többé semmi stressz, ha a gyerekekkel együtt akarok sütni,” osztotta meg az élményét Hermine, aki pék és családanya, valamint a Great British Bake-off 2020-as elődöntőse.

Gluténmentes programok

Az új funkciók között szerepelnek a gluténmentes programok, amelyek valamennyi típusban megtalálhatók. Ez ideális megoldás azok számára, akik cöliákiával küzdenek vagy gluténmentes étrendet tartanak.

Az Egyesült Királyságban minden századik embert érint a cöliákia elnevezésű autoimmun betegség, amit a búzában, az árpában és a rozsban megtalálható glutén nevű fehérje vált ki. Akit ezzel diagnosztizálnak, annak egész életében szigorú, gluténmentes étrendet kell tartania. Ezért nagyon jó dolog látni, hogy egy ilyen nagy nevű márka, mint a Panasonic támogatja a küldetésünket, hogy a cöliákiás betegek számára egyszerűbbé tegyük, hogy saját maguknak is készíthessenek gluténmentes ételeket, például kenyereket, pizzákat és száraztésztákat. Nagyon sok cöliákiával küzdő betegnek kiemelt problémát jelent a gluténmentes ételeket készítése, és ezek az innovatív kenyérkészítők lehetővé teszik, hogy többféle receptet is kipróbálhassanak, és így számos gluténmentes alternatívával bővíthessék az étrendjüket,” hangsúlyozta Anetten Woolman, aki az Egyesült Királyságban működő Coeliac UK jótékony szervezet tagságért, szolgáltatásokért és önkéntességért felelős igazgatója.

Az egyedi, gluténmentes programokkal és a teljes körű hozzávaló-szabályozással többé senkinek sem kell lemondania a mennyei péksüteményekről és süteményekről. Ezzel Dr Hazel Wallace táplálkozási szakértő és NHS orvos is egyetért:

„A gluténmentes étrendre kényszerülőknek általában a kenyér hiányzik a legjobban. Természetesen lehet gluténmentes kenyeret vásárolni, de a boltokban gyakran nem túl nagy a választék, ezért egyre többen próbálnak otthon sütni maguknak. Sokféle gluténmentes liszt kapható, de ezeknek sokszor más az állaga, mint a hagyományos liszteké, tehát nem lehet teljesen ugyanúgy felhasználni őket, ami már önmagában egy kihívás. Az olyan kenyérsütők azonban, amelyek külön gluténmentes programmal is rendelkeznek, mint például a Panasonic készülékek, gondtalanabbá teszik a gluténmentes sütést. Ha egy ilyen kenyérsütőt kizárólag gluténmentes sütésre használunk, akkor a keresztszennyeződés is elkerülhető, ami nagyon fontos szempont cöliákia esetén.”

Tehát akár egy ínyenc gluténmentes tortareceptre vetett szemet vagy a gyerekekkel szeretne kreatív tortakészítésbe vágni, esetleg egy ropogós vekni sütését próbálja összeegyeztetni a rohanó hétköznapokkal, a Panasonickra mindig számíthat. Ezen az oldalon további sütési ötleteket talál: www.experience-fresh.eu


[i]A Panasonic SD-B2510 automata kenyérsütő nem tartalmazza ezt a funkciót.