Új helyszínen a KávéBár Bazár

Nagyobb helyszínen, a Millenáris Park B csarnokában rendezik meg szombaton és vasárnap a 10. KávéBár Bazárt, amely kóstolókkal, barista versenyekkel, bemutatókkal és kávékészítő robotokkal várja a közönséget.

    A magyarországi kávé- és bárvilág meghatározó eseményén több mint negyven kiállító termékeit – kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhatják a látogatók a belépőjegy megvásárlásával – közölték az MTI-vel a szervezők.

    A rendezvény során három országos bajnokság zajlik: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat két napon át, hogy a nyertes képviselhesse Magyarországot a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, és idén is erősnek ígérkezik a magyar mezőny – emlékeztettek a szervezők.

    Szombaton várja az érdeklődőket a civil kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság, ám ez a megmérettetés is a professzionális verseny szabályai szerint zajlik. Vasárnap lesz a Magyar Bártender Szövetség szervezésében a Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny, melyet bárkonferencia követ estig.
 

   A KávéBár Bazár programjában nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is szerepelnek: szombaton nyerskávé kurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávés kerekasztal, majd pezsgő-mesterkurzus.

    Vasárnap a versenyek mellett egy rendhagyó bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, hogy a kávézó üzemeltetői bemutassák, milyen az élet a robotkollégákkal.

    A The Pink Project-előadáson egy új kávé-variáns kerül szóba, majd a hivatásos kávékóstolók munkájába lehet bepillantani. Workshop keretében is bemutatkozik a Berlinből érkező 19grams pörkölő, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik, kreatív teakoktélokkal kísérve.
 

   A standokon is számos kísérőesemény várható, lesz kávékoktél-kóstoló, saját kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava- és proseccokóstolók és egyéb limitált kóstolóprogramok, mind a belépő árában. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából, sőt teakoktélból sem lesz hiány – ígérik a szervezők, akik bővített gasztroválasztékkal is készülnek: sushik, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók majd a standokon.

    A rendezvény részletes programja a www.kavebar.hu honlapon érhető el.