Túrós palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

1 db tojás

15 dkg liszt

3 dl tej

1 dl szódavíz

késhegynyi só,

cukor

olaj a kisütéshez

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Keverés után 1 órán át pihentetjük.

A túrós palacsinta tölteléke:

20 dkg rögös túró

1 db tojás sárgája

2 kanál tejföl

5 dkg cukor

ízlés szerint mazsola és reszelt citromhéj

A rögös túróhoz keverjük a tojás sárgát, a kanál tejfölt, a cukrot, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, mely óvatosan beleforgatjuk a tojás keményre vert habját. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.