Tudtad?! Így őrizhető meg a turmixok és smoothie-k frissessége

A technológia segít elkerülni a kellemetlenségeket

Ha valaki már készített gyümölcs koktélt hagyományos turmixgépben az pontosan tisztában van vele, hogy minél hamarabb érdemes elfogyasztania, mert a külseje és az íze meglehetősen gyorsan megváltozik. Sőt, nem csak külsőre alakul át, hanem az értékes vitaminok és enzimek egy része is elvész. A technika azonban már lehetővé teszi, hogy megakadályozzuk, hogy a smoothie-k és turmixok tönkre menjenek.

A Sencor hónapról-hónapra azon dolgozik, hogy kényelmesebbé és egészségesebbé tegye felhasználóik életét. Éppen ezért egyes turmix gépeinél bevezette a vákuumos technológiát, amely lehetővé teszi, hogy az otthon elkészített egészséges smoothie-k és gyümölcs turmixok sokáig frissek maradjanak.

„Az SBU 787x valamint az SBU 767x sorozat készülékei 1,5 literes tritánból készült keverőedénnyel és vákuumképző egységgel vannak ellátva. Ez a keverőedény, vagy a hordozható palack tetejére csatlakoztatva kiszívja a levegőt, vákuumot képezve ezáltal. Így megakadályozható a mikroorganizmusok elszaporodása, a toxinok képződése, ezáltal pedig a smoothie megromlása” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A vákuumos technológia tehát sokkal hosszabb, akár 30 napos tárolási időt is lehetővé tesz, mindemellett több vitamin és tápanyag marad az italban. Továbbá hozzájárul a teljesebb ízélményhez, hiszen a lé és a rost teljesen együtt maradt az automata vákuumos turmixgépben elkészített italban. „Ha valaki ilyen turmixgéppel vág neki a mindennapoknak, akkor biztos lehet benne, hogy ezek a készülékek a vákuum technológia révén hosszan megőrzik az egészséges vitaminokat, tápanyagokat és enzimeket, mivel a vákuum egység használatával meggátolható a káros oxidáció, valamint a mikroorganizmusok elszaporodása” – tette hozzá a szakember.

Az automata vákuumos szuper turmixgépekkel azonban nem csak turmixok és smoothie-k készíthetők, hanem krémlevesek, vagy bébiételek előállítására is alkalmas. Kezelésüket az előre beállított programok teszik mennyien könnyűvé. A 28 ezres percenkénti fordulatszám pedig látványosan gyors és precíz mixelést tesz lehetővé.

Forrás: Mi az a bloggerSzintén Sencor:

https://www.begurulva.hu/latasserult-szakertoink-elso-talalkozasa-a-sencor-svc-308bk-kezi-porszivoval/