Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Tudnivalók a Magyarország Cukormentes Tortája versenyről 2021.

Posted on 2021-08-062021-08-05 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Mi a győztes torta neve, és ki készítette?

A győztes torta neve: Beszterce Rózsája, melyet Füredi Krisztián mestercukrász alkotott, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda képviseletében. Krisztián évek óta résztvevője a Magyarország Cukormentes Tortája versenynek, tavaly is a döntősök között volt, de először sikerült ebben a versenyben nyernie. 2020-ban ő volt a Magyarország Tortája verseny győztese Curiositas nevű tortával, idén a vadászati világkiállítás tortaverseny győztese is egyben (a Nimród nevű tortával).

VIDEÓ >>>

Miből áll a torta?

Ebben a hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval.

Mennyiben tradicionális?

Az összetevői (barack, étcsoki, dió) alapján a hazai tradicionális sütemények ízvilágát idézi.

Miért Beszterce rózsája?

A sárgabarackról kevesen tudják, hogy ez a csonthéjas gyümölcs a rózsafélék családjába tartozik. Az első írásos emlék a Besztercei szószedetben szerepel róla, ezért lett a torta neve: Beszterce rózsája.

Melyek a torta erényei? 

Szép kivitelezés, harmonikus ízvilág és a dietetikai szempontból megfelelő értékek.

A torta zsírtartalma mérsékelt, így az egy szeletre jutó energiatartalom alapján is megfelelő desszert lehet a kiegyensúlyozott étrendben.

Miért jó választás a cukorbetegeknek?

Egy cukorbetegnek a legfontosabb információ egy édesség kapcsán a szénhidráttartalom. A győztes torta egy szelete 12,4 g szénhidrátot tartalmaz, energiatartalma 206,3 kilokalória (kcal) Vagyis az értékei nagyon kedvezőek!

Sem hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz –Így a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.

(A tápértékadatokat az alapítvány dietetikusa számította ki a receptúra alapján, a számításokat az MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) által felkért dietetikus lektorálta. A torta bevizsgálását a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte az összetevők megállapítására.)

Mikortól lehet megkóstolni?

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes süteményét bármely erre jelentkező cukrászipartestületi tag cukrászda megsütheti és árusíthatja augusztus 20-tól, ám kizárólag a torta receptjének szigorú betartásával. A recepttől eltérni nem lehet – ezt a cukrászok egy megállapodás aláírásával is vállalják.  

Mikortól lesz elérhető a recept a nagyközönség számára? 

A Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes tortáinak receptjét mindig az adott év decemberének végén teszi publikussá az ipartestület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. 

Hogyan jött a Magyarország Cukormentes Tortája verseny ötlete? 

A Magyarország Tortája 15 éve sikeres program, melynek mintájára az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szeretett volna alternatívát nyújtani azoknak, akik nem szeretnének cukorral készült édességet enni, vagy nem ehetnek ilyet. Ezért az Alapítvány 2012-ben létrehozta a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, szakmai partnerként csatlakozott hozzá a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. 

Az idei már a 10. verseny!

https://gasztroll.hu/2021/08/03/a-beszterce-rozsaja-az-idei-orszagtorta-hozzaadott-cukor-nelkul/

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:AMI Süti, Beszterce rózsája, Curiositas, Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Erdei Nimfa, Havasi Málna, Hisztéria Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, Magyarország Cukormentes Tortája, Magyarország Tortája, Monor, Nagykőrös, országtorta, REÖK Kézműves Cukrászda, Szedresem, Szeged, Szentivánéji álom, Vanília & Gelarto Cukrászda, Zserbó Cukormentesen

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Grillezett feta és görögdinnye nyársak
Next Post: Az étkezés idejének szabályozása

Kapcsolódó anyagaink

  • Nívódíjat kapott az Auchan a hazai termékek népszerűsítéséért Gasztropress
  • Liiv Rest and relax étrendkiegészítő Gasztropress
  • Egy készülék, amely segíthet spórolni a karácsonyi kiadásokon Gasztropress
  • A GVH folytatja konzultáció-sorozatát az élelmiszer-infláció hátterének feltárásához Gasztropress
  • A francia Lactalis bezárja két romániai üzemét Gasztropress
  • Lezárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Az óbudai Málna The Pastry Shop az ország legjobb cukrászdája Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • De, MIÉRT?! Gofrit neveztek el az X-Faktor “sztárjáról” Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.