Többségi tulajdont szerzett a Matusz CsBVK a FrissHal Kft.-ben

    A Matusz CsBVK csaknem félmilliárd forintért 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft.-ben – közölte a cégcsoporthoz tartozó Matusz-Vad Zrt. pénteken az MTI-vel.

    A társaság az együttműködésben rejlő lehetőségekkel indokolta a tulajdonszerzést. A nagykereskedők ellátására szakosodott, balatonlellei központú FrissHal Kft. jelentős élelmiszerláncok beszállítója, feldolgozóüzeme minden elvárásnak megfelel, de a vendéglátásban nincs nagy részesedése. A Matusz-Vad épp ezen a területen rendelkezik erős pozíciókkal mint alapanyag-beszállító, Ausztriában, Magyarországon és Szlovákiában csaknem 8 ezer vendéglátó egységet lát el hűtött és fagyasztott élelmiszerrel – írták.


    A tranzakciót követően a cég friss hal forgalmazásával bővíti a kínálatát, emellett technológiai fejlesztéseket is tervez, és azt ígéri, hogy a kétszeresére emeli az alkalmazottak számát a FrissHal Kft.-ben. A vállalati stratégia szerint nehéz időszakokban kell fejleszteni, hogy a nehézségek elmúltával jobbak lehessenek az eredmények – tette hozzá Matusz Balázs elnök-vezérigazgató.


    A Matusz-Vad Zrt. több mint 2 ezer terméket forgalmaz és 44 márkát képvisel 22 országból, miközben öt saját márkával is rendelkezik. A idei árbevétel várhatóan eléri a 25 milliárd forintot – olvasható a közleményben.


    Beszámolója alapján a társaság tavaly 19 milliárd forintot meghaladó árbevétellel és több mint 657 millió forint nyereséggel zárt. Külföldi értékesítéseinek összege meghaladta a 2 milliárd forintot. A honlapjukon olvasható cégbemutató szerint a Matusz-Vad 1994-ben családi vállalkozásként jött létre, és a máig saját tulajdonban maradt.