Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK

   Az idén több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászoruló családoknak a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

    A BRFK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, az élelmiszercsomagok az alapélelmiszerek mellett bébiételt, csokoládét, szaloncukrot, mogyorókrémet és sok más finomságokat is tartalmaznak.


    Az adománygyűjtéshez a hagyományokhoz híven idén is egy verseny társult: a Budapesti Rendőr-főkapitányság főosztályai és a 23 kerületi kapitányság vetélkedett egymással.


    A dobogó legfelső fokán az idén a VII. kerületi rendőrkapitányság végzett, ahol 1040 kilogrammnyi adománnyal járultak hozzá a nehezebb körülmények közt élő családok szebb karácsonyához. Második helyen a közlekedésrendészeti főosztály, a harmadikon a XV. kerületi rendőrkapitányság végzett, a különdíjat a közrendvédelmi főosztály nyerte – tudatták a közleményben.


    A több mint 6 tonna élelmiszer teherautókkal érkezett meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, ahonnan partnerszervezetein keresztül gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményhez kerül majd.
    Az adományokat Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn adta át Nagygyörgy Andrásnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának – írták a közleményben.