Több mint 29 milliárd forinthoz jutott a Hell Energy kötvényaukcióból

    A Hell Energy Magyarország Kft. 29,057 milliárd forintnyi forrást vont be a jegybank növekedési kötvényprogramja (NKP) keretében tartott hétfői kötvényaukción.

    Az aukcióra 43,25 milliárd forint névértékű ajánlat érkezett. A tízéves futamidejű, fix kamatozású kötvények aukciós átlaghozama 2,45 százalék lett. A vállalat 28,5 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki – közölte az energiaitalokat gyártó cég az MTI-vel.


    A társaság az új forrást hitelkiváltásra és beruházásokra fordítja. Szikszón az alumínium italdobozgyárukat bővítik, így 5 éven belül 1 százalék alá csökkenthetik a csomagolásaiknál a nehezebben újrahasznosítható műanyag palackok arányát. Emellett az idén piacra dobott – jelenleg külföldön bérgyártásban készülő – tejalapú  termékcsalád gyártását hazahozzák Magyarországra.


    Csereklye Barnabás ügyvezető a közleményben hangsúlyozta, hogy a vállalat először mérettette meg magát a tőkepiacon. Hozzátette, hogy a cég új növekedési szakaszba léphet ezzel a finanszírozási formával. Várakozása szerint a kötvények hosszú lejárata és kedvező hozama meggyorsítja a megtérülési időt, így hamarabb teljesülhetnek az üzletfejlesztési célok.

    A Hell Energy Magyarország Kft. 2017-ben 36 milliárd forintot, 2018-ban 51,4 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el, csaknem felerészben külföldi értékesítésből. Adózott eredménye tavaly 6 milliárd forintra nőtt az előző évi 2,3 milliárd forintról a nyilvános cégadatok szerint.


    A magyar tulajdonú vállalat a közlemény szerint több mint 50 országában értékesít, energiaital-márkájuk Magyarországon kívül 8 államban piacvezető.