Tarte Obernoise – Ettore Bugatti kedvence

Talán nem meglepő, ha megtudjuk, hogy a Bugatti kapcsolatban áll Franciaország másik nemzeti vonzerejével: az ételekkel. Az ünnepi szezonra pedig az autógyártó felajánlja a „Tarte Obernoise” receptjét, azt a desszertet, amelyet Ettore Bugatti annyira szeretett, hogy az esküvőjén felszolgálta.

A málnás habcsókos pite receptje alább található. Ez az egyik étel a La Fourchette des Ducsban, a jelenlegi neve annak az étteremnek, amelyet a Bugatti alapítója hozott létre, hogy üdvözölje a vásárlókat, és gondoskodjon arról, hogy a molsheimi gyárba látogatva gondoskodjanak róluk.

Először Clos Sainte Odile néven, és 1921-ben nyitották meg, Ettore Bugatti barátját, Lucien Weissenburgert, a Vogézek hegységéből származó borászt kérte fel az étterem vezetésére. Egy másik barátját, Charles Spindlert megkérték, hogy az étteremnek otthont adó favázas épületet faragja be. A belső kialakítást és a hozzáillő fali lámpákat, amelyek ma is láthatók az étteremben, Rene Lalique művész készítette. barátok.

Az éttermet ma a két Michelin-csillagos séf, Nicolas Stamm és csapata vezeti, és azokra a hagyományos elzászi receptekre összpontosít, amelyeket Bugatti és vásárlói is élvezhettek, bár a modern ízlésnek megfelelően újra feltalálták.

„Bár nem mindig lehetséges pontosan megismételni a régmúlt időkből származó ételeket, igyekszünk a receptek lényegét magukba foglalni – pontosan úgy, ahogy a molsheimi műhely teszi a Bugatti járművek gyártásával” – mondja Stamm.

Az ünnepek alatt a vendégek a „cariot de Noel” desszerteskocsiból rendelhettek, 15 kivételes desszerttel, mint például a Sapin de Noel (karácsonyfa), a körtetorta, a Tarte de Linz és természetesen a Tarte Obernoise.

Ha nem is tudsz kimenni Molsheimbe, hogy személyesen átnézd a desszerteskocsit, a Bugatti által biztosított receptnek köszönhetően legalább megkóstolhatod az ételt.

“Tarte Obernoise” recept

HOZZÁVALÓK A PITÉHEZ

250 g szitált liszt
125 g cukor
125 g vaj
3 tojássárgája
40 g tej
3 g sütőpor

HOZZÁVALÓK A DÍSZÍTÉSHEZ

125 g málnalekvár
3 tojás fehérje
100 g porcukor
100 g mandula por

ELKÉSZÍTÉS

Egy mixerrel keverje össze a pite összes hozzávalóját, amíg homogén masszát nem kap. 2 órát hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk a tésztát egy piteformába, és megkenjük a málnalekvárral. Tedd félre a hűtőbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a mandulaport. A lekvárral megkenjük a pitét. Előmelegített sütőben 180°C-on (350°F) süsd 20 percig, amíg a “habcsók” meg nem színeződik. Sütés után hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Kiegészítő recept „Kipferlé mogyoróval”

ÖSSZETEVŐK

210 g cukor
720 g vaj
840 g szitált liszt
360 g mogyorópor
2 vanília rúd
A befejezéshez porcukor és fahéj

ELKÉSZÍTÉS

Turmixgéppel keverjük össze az összes hozzávalót, amíg homogén tésztát nem kapunk. Kb. 3 cm (1,1 hüvelyk) átmérőjű tekercseket formázunk. 2 órát hűtőben pihentetjük. Ezután vágjon körülbelül 4 cm (1,5 hüvelyk) hosszúságú darabokat. Előmelegített sütőben 180°C-on (350°F) sütjük 15 percig. Sütés után hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és forgatjuk meg a kekszeket cukorban és fahéjban. Tárolja légmentesen záródó dobozban.