Gasztropress

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

2 nagyobb szál sárgarépa
3 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
15 dkg gomba
25 dkg zöldbab (fagyasztott)
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 ek. olaj
1 kk. morzsolt tárkony
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejföl (20%-os)

A gombóchoz:

25 dkg darált pulykahús
1 tojás
3 csapott ek. zsemlemorzsa
1 ek. felaprított petrezselyem

Elkészítés:

1.A gombócokhoz a húst tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemrozsát és a fűszereket, jól összeforgatjuk és pihenni hagyjuk.

2. A friss zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikára, a krumplit kockára, a hagymát finomra, a gombát vékony csíkokra vágjuk.

3. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk.

Felengedjük kb. 1 liter vízzel. A tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és főzni kezdjük.

4. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a húsos masszából kiskanál segítségével apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Ezek mérettől függően 10-15 perc alatt tökéletesen megfőnek.

5. Közben a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel, 2-3 evőkanálnyi levessel hígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Egyet rottyantunk rajta, és melegen tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc                                Fogyasztható: kb. 1 óra múlva                           1 adag: 325 kcal