Sztárok, szórakozás, gasztronómia

Február végén újra vár a Becherovka Miskolci Farsang!

A Tátrai Band, a Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám, Deák Bill Gyula és Vastag Csaba csak néhány előadó, akik az eddigi évekhez hasonlóan idén is fergeteges hangulatot varázsolnak a finom ételek és italok illatában úszó Miskolc belvárosába, ahol az év legnagyobb téli gasztronómiai eseménye, a Becherovka Miskolci Farsang zajlik majd feburár 22-24 között.

Február 22-24  között ismét hömpölygő tömeg, finom illatok, árusok, a színpadokról szóló zene tölti majd be Miskolc belvárosát.  A fiatalok és az idősebb korosztály is talál majd olyan programot, amely kedvére való, sőt sok olyat, amelyet együtt is élvezhetnek. Péntek délután zenés felvonulással, majorette-ekkel, gólyalábasokkal, dobosokkal veszi a vasárnapig tartó mulatság, amely már délelőttönként is változatos szórakozási lehetőséget kínál, de legfőképpen finom falatokat és italokat.

Koncertek, bulik, sztárok

A fellépők idén az eddigieknél is változatosabb zenei programot kínálnak, hiszen rengeteg ismert együttes és előadó lép majd fel a Becherovka Nagyszínpadon a Szent István téren és az Erzsébet téren. A három nap alatt olyan zenekarok és előadók koncertje lesz, mint többek között a Tátrai Band, a Paddy and the Rats, a Triász, a Disco Express, Csordás Tibi, Wolf Kati, Vastag Csaba, Péterfy Bori & Love Band, a Török Ádám – Fehér Ádám Duó, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Blues Band, László Attila és Gáspár Laci.

Mindeközben a Szent István téri parkolóban minden délután zajlik a Salkaházi Farsang, ahol fellépnek a Miskolci Nyugdíjas Klubok, Karcagi Nagy Zoltán, Delhusa Gjon, Magyar Rózsa és Varga Miklós. 

Gasztronómiai versenyek

A Becherovka Miskolci Farsang meghirdeti gasztronómiai versenyeit. Három kategóriában mérethetik meg termékeiket azok a kiállítók, akik hisznek abban, hogy az általuk készített finomságokat és a különféle forróitalokat csak magas minőségben érdemes kínálni a vendégeknek. Szakértői csoport segítségével keressük a rendezvény legízletesebb farsangi ételét, az alkoholos, illetve az alkoholmentes meleg italokat pedig borászokból álló zsűri minősíti. A rendezvény támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a díjakat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlja fel. Az első helyezettek oklevelet kapnak és lehetőséget arra, hogy faházaikon elhelyezett plakáttal jelezzék: itt kapható a Becherovka Miskolci Farsang legfinomabb terméke!

Kiállítások, utcazene,

Gasztonyi Kálmán és Kamarás Máté közös kiállítása a Szőnyi István Teremben, Képes Tibor képműves kiállítása Karnevál címmel a Művészetek Házában nyílik meg ünnepélyes keretek közt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiállítást és vásárt szervez, ahol kézműves, hagyományos, vagy speciális élelmiszerekkel jelennek meg az NAK, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található tagjai.
A Grabovsky Penhető Utcazene Fesztivál három helyszínen zajlik majd, az Impresszó, a Helynekem és a Miskolci Nemzeti Színház előtt sok-sok tehetséges fellépővel minden délután egészen estig.
A Művészetek Házában kap helyet a  MAKadémia – Anyagtudományi játszóház, ahova a szervezők nem csak gyerekeket várnak.Az Erzsébet téren pénteken a BioHarmónia Tai Chi Egyesület, mozgásművészeti és kard bemutatóval, a  Konfuciusz Intézet Miskolci Egyetem kínai élő népzenei bemutatóval szórakoztatja majd a farsangozókat. A rendezvény ideje alatt végigMiskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának aulájában az Új Nemzedék Miskolci Közösségi Terébe különböző aktivitásokkal és nyereményjátékokkal várják a fiatalokat.  A Makettfesztivál nem marad el idén sem, a műveket szombaton és vasárnapa  Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégiumban tekinthetjük meg, de részt is vehetünk a makettek készítésében.

Most mutasd meg Miskolc!_városi véradás

A Weidlich udvarban legalább 60 önzetlen véradót várnak a szervezők február 22-23-án 15 és 18 óra között. Minden véradó után egy piros léggömb kerül a Weidlich udvar homlokzatán elhelyezett csepp alakú hálóba. A lufik többségébe focimeccsre, pizzázásra, előadásokra szóló élménykupon kerül, amelyet február 23-án 18 órakor kaphatnak meg a véradók, amikor kibontják a léggömbökkel teli hálót. A véradókat ajándékok várják! A gyermekekkel érkező családokat játszósarok, kézműves asztal, sőt a farsangi jelmezben érkezőknek külön meglepetés várja!