Szendvicstorta

3051. Szendvicstorta Hozzávalók 6 főre 12 szelet toastkenyér 200 g combsonka 150 g reszelt sajt (gouda vagy cheddar) 4-5 ecetes uborka 2 ek mustár 200 ml tejföl + 100 ml a tálaláshoz só, bors, petrezselyemzöld 1. Egy 18 centis kapcsos tortaformát, vagy több kisebb formát kibélelünk kenyérszeletekkel. 2. A sonkát és az uborkát kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sajttal, mustárral, és sózzuk, borsozzuk. 3. A tejfölös keverék egy részét a kenyérszeletekre kenjük, majd további kenyérszeleteket teszünk rá, és így rétegezzük, míg van alapanyag. A legfelső réteg kenyér legyen. 4. Lefóliázva a hűtőben hagyjuk összeérni. 5. Tálaláshoz a formát levesszük a tortáról. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Recept: Ganter Klára - Fotó: Szöllősi-Kis Orsi

Hogy ne unatkozz a #maradjotthon idején…

Hozzávalók 6 személyre:
18 szelet toastkenyér
20 dkg főtt sonka felvágott
15 dkg reszelt sajt (trappista)
4 ecetes uborka
2 ek. mustár
2 dl tejföl + 1 dl a tálaláshoz
só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. Egy 18 centis kapcsos tortaformát, vagy több kisebb, kb. 8 cm átmérőjű formát kibélelünk kenyérszeletekkel. Ha kisebb formákat használunk, szaggassuk ki akkorára a kenyeret, mint a forma.
2. A sonkát és az uborkát kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a sajttal, a mustárral, és sózzuk, borsozzuk.
3. A tejfölös keverék egy részét a kenyérszeletekre kenjük, majd egy réteg kenyeret fektetünk rá. Újra krémet kenünk rá, majd beborítjuk kenyérszeletekkel. Kissé lenyomkodjuk. Lefóliázzuk, és a hűtőben hagyjuk összeérni.
4. Tálaláskor a formát levesszük a tortáról. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 340 kcal