Gasztropress

Szakmai programokkal várják az agrárium szereplőit az idei OMÉK-on

  Szakmai rendezvények színesítik a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) programjait, a szeptember 26-29. között a Hungexpo területén zajló eseményen nagy hangsúlyt helyeznek az agrárium iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalok és egyetemi hallgatók megszólítására, valamint a látogatók előadásokat hallgathatnak az élelmiszeriparról, az agrárdigitalizációról, a tudatos fogyasztásról és a kézműves sörfőzdékről is – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) szombaton az MTI-vel.

    A programok közül példaként említették “Az Agrárium Téged vár! Kezedben a jövőnk!” című szeptember 27-én, pénteken tartandó konferenciát. Az AMC által szervezett esemény témája a fiatalítás és a generációváltás az agráriumban.


    Az OMÉK ideje alatt rendezi meg az Agrárminisztérium a “Megengedhetem magamnak, hogy NEM ÖNTÖZÖK?” című konferenciát, amely a magyar agrárium egyik legjelentősebb kihívására az öntözésfejlesztés kérdéseire reagál, így a részt vevők tájékoztatást kaphatnak többek között az öntözésfejlesztés aktualitásairól, valamint a fejlesztési, támogatási és hatékonyságnövelési lehetőségekről.


    A szakmai programok sorába illeszkedik még a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége által szervezett Sertéságazati konferencia, ahol az ágazatot érintő aktuális kihívások kerülnek előtérbe.


    Az egyes rendezvényekről, konferenciákról az omek.amc.hu oldalon található további információ, ahol az érdeklődők regisztrálhatnak is az eseményekre.