Szakácskönyv gyermekeknek

Annabel Karmel: Mókás, gyors és egyszerű
Szakácskönyv gyermekeknek
Együtt elkészíthető, izgalmas receptek lépésről lépésre

A műről

A gyerekszakácskönyveiről ismert Annabel Karmel vidám és színes receptgyűjteménye segítséget nyújt a szülőknek, hogy felkeltsék a gyermekeik érdeklődését a sütés-főzés, az ételek és az egészséges táplálkozás iránt.

A zöldséges spagettitől a mackóburgeren át a tápláló rágcsálnivalókig nagy a választék, számos receptből különféle nemzetközi specialitások gyerekbarát változatát készíthetjük el: kínai pirított zöldségeket, paellát vagy épp kebabot.

A könyv figyelembe veszi a különleges étrendi igényeket is, és ennek megfelelően ajánl a receptekhez gluténmentes, tejmentes, vegetáriánus vagy vegán verziót is.

A szemet gyönyörködtető illusztrációk mellett a receptek nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges étrendre, és lépésről lépésre vezetik végig a kicsiket a sütés-főzés folyamatán.

Fordította: Novák Petra

A szerzőről

Michelle Icard

A londoni születésű, háromgyermekes Annabel Karmelt harmincéves munkásságának köszönhetően az Egyesült Királyság első számú gyermekszakácskönyv-szerzőjeként tartják számon, de könyveivel jelentős nemzetközi sikereket is elért. Az egészséges táplálkozás terén komoly szaktekintélynek számít, hiszen a szakácskönyvei ízletes és tápláló ételeket kínálnak nemcsak a csecsemőknek és a kisgyermekeknek, hanem az egész családnak. Amióta 1991-ben megjelent a babáknak szánt forradalmian új szakácskönyve – The Complete Baby and Toddler Meal Planner (magyarul: Babaétrend, Partvonal Kiadó, 2011) –, amely minden idők második legnépszerűbb ismeretterjesztő kötete lett, Annabel összesen negyvenhét szakácskönyvet állított össze, és jól bevált receptjei sok millió család életét könnyítették meg. 2006-ban II. Erzsébet brit uralkodó a gyermekek egészséges táplálkozásáért végzett kiemelkedő munkájáért kitüntette és a Brit Birodalom Rendjének tagjává avatta őt.

Fotó: Emma Tunbridge

Részletek a könyvből

Annabel SZUPER tanácsai:
• Szedjétek össze a hozzávalókat, mielőtt munkához láttok.
• Úgy olvassátok el a receptet, hogy előre tudjátok, mit csináltok.
• Prímán érezzétek magatokat, hisz a sütés-főzés jó móka.
• Egy felnőtt felügyelete mellett főzzetek.
• Rakjatok rendet a konyhában, mielőtt nekilátnátok az elkészített csemegéknek.

„Eljött az idő, hogy az apróséfek átvegyék a főszerepet, és mindenkit elkápráztassanak az energiadús reggelikkel, az izgalmas uzsonnákkal, a kedvenc családi vacsorákkal és a különleges nyalánkságokkal.”

„Számtalan előnnyel jár, ha a legkisebbeket is bevonjuk az otthoni sütés-főzésbe. A konyhai kísérletezgetés az összes érzékszervüket megdolgoztatja, és rengeteg tapasztalattal gazdagítja őket, legyen szó olyan egyszerű feladatról, mint a keverés, a pürésítés, illetve a tésztagyúrás, vagy egy kicsit összetettebbről, mint a mérés, a számolás vagy a sajtreszelés.”

„Ha valaki nem eszik húst vagy halat, sebaj. A legtöbb receptet egyszerű vegetáriánus vagy vegán változatban is elkészíteni. A receptekhez bátran tegyétek hozzá a saját ötleteiteket: nyugodtan cseréljétek le a csirkehúst, a marhahúst vagy a garnélát grillsajtra, tofura vagy lencsére, illetve a család kedvenc darált vegán készítményére.”

Olvass bele a könyvbe itt

Megjelenés: 2022. április 26.
Oldalszám: 112 oldal
Méret: 189 x 244 mm
Kötés: kartonált
Ár: 4299 Ft
ISBN: 978 615 6058 850