Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Sokan feladták az egészséges étkezést a második hullámra

Posted on 2020-11-122020-11-12 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

„A magyarok benyomták az ‘egyszer élünk’ gombot”

A koronavírus-járvány első hullámában sokan próbáltak átállni az egészséges életmódra, de mostanra a többségük ezt elengedte, és a fogyókúra sem elég motiváció számukra. Bocsi Viki táplálkozási szakértő szerint a magyarok jelentős hányada apátiában van a kialakult helyzet miatt, és az élvezeti cikkekkel próbálnak maguknak átmeneti örömöt nyújtani, pedig rá kellene ébredniük, hogy ez a hozzáállás hosszú távon nagyon rosszat tesz a testnek. A szakember azt javasolja, hogy fogyasszunk minél több multivitaminnal felérő májat, tojássárgáját és halat az immunrendszerünk megerősítése érdekében a lezárás alatt is.



Miután a koronavírus márciusban megjelent Magyarországon, rengetegen fordultak az egészséges táplálkozás irányába, sokaknak vált hirtelen fontossá a fogyás mellett az egészségi állapot javítása is. Aztán jött a nyár, a korlátozásokat feloldották, és akiknek a strandformát nem sikerült elérniük, el is engedték az egészet. Erre jött az ősz és a második hullám, az újabb korlátozások, és a tapasztalatok szerint a többséget már nem érdekli az életmódváltás.

Bocsi Viki táplálkozási szakértő úgy látja, hogy „a magyarok benyomták az “egyszer élünk” gombot. A gyakorlatban ez azt jelenti, mindent elfogyasztanak, amitől átmeneti örömük van, a csokoládétól kezdve, az üdítőkön át egészen az energiaitalokig, az alkoholig és a cigarettáig.

„Apátiában vannak az emberek az egészségi állapotukat illetően, és a munkahelyek elvesztése miatt mintha beléjük lenne programozva az a mentalitás, hogy az sem baj, ha meghíznak, mert idővel úgysem fognak tudni ételhez nyúlni. Fontos lenne ráébreszteni mindenkit, hogy hosszú távon ez egy lassú halál a testnek, nem az öröm felé való menekülés” – magyarázta.

Mint fogalmazott, a helytelen életmóddal szinte észrevétlenül a krónikus betegségek előszobájába kerülhetünk, ami a járványhelyzetben hatványozottan aggasztó, hiszen a vírus a gyengébb immunrendszerűekre nagyobb veszélyt jelent.

Chips helyett máj, a vitaminbomba

Bocsi Viki úgy tippeli, hogy a pizzarendelés csúcsokat döntöget, a gyorséttermekben a nap minden szakában rengetegen vannak, és a cukros termékek fogyasztása is megnőtt. Ez viszont csak átmenetileg teszi az embert boldoggá, mert miután a megemelkedett vércukorszintet az inzulin lecsapja, kedvetlen állapot áll elő. Aztán minden kezdődik elölről. 

„Nem lenne szabad tejet és gyümölcsjoghurtokat sem túl gyakran fogyasztani. Ha már mindenképpen tejtermék, akkor a hosszan érlelt kemény sajtokat vagy a fermentálódott, savanyított tejtermékeket javaslom. Emellett gumósokat, édesburgonyát, burgonyát, gyökérféléket, zellert, céklát és zöldleveles zöldségeket kellene minél többet enni. Ugyan ezek nem érhetnek fel egy chips ízesítésével, de jól el lehet készíteni őket” – fogalmazott.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a májfogyasztást ő kötelezővé tenné, mert nincs az a dobozos multivitamin, amiben a májnál több tápanyag lenne. A húsevéssel kapcsolatban elmondta, hogy az állat izomzatát nem muszáj megenni, de a máj mellett a tojássárgája és a halak rendkívül jót tesznek az emberi testtel.

Ne féljünk szakértőhöz fordulni!

A megfelelő minőségű ételek és italok fogyasztása mellett fontos, hogy kialudjuk magunkat, mert ilyenkor a hormonjaink helyre kerülnek, és teljesen máshogy látjuk a világot. Sportoljunk minél többet, lehetőleg a szabad levegőn, a jó lélegzés pedig a természetgyógyászok szerint soha nem volt még olyan fontos, mint napjainkban.

Bocsi Viki arról is beszélt, hogy ha valakinek kérdései vannak, hogyan kezdjen hozzá az életmódváltáshoz, tájékozódni szeretne a lehetőségekről, akkor ne az interneten tegye azt meg, hanem keressen fel szakértőt.

„A változás iránti elhatározás már önmagában nagy szó, de ehhez meg kell hallgatnunk, be kell fogadnunk új nézőpontokat is. A szakértők egyénre szabott táplálkozási és életmódbeli tanácsokkal látják el az érdeklődőket, a konzultáción minden szóba kerül, és ha valaki tartja magát az előírtakhoz, hamar jó eredményeket érhet el” – zárta szavait.

http://gasztroll.hu/2020/11/12/mar-nehany-kilogramm-sulycsokkenes-mintegy-felere-csokkentheti-a-cukorbetegseg-kockazatat/

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:egészséges étkezés, feladták, második hullám

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Már néhány kilogramm súlycsökkenés mintegy felére csökkentheti a cukorbetegség kockázatát
Next Post: Előrendelhető Dragomán György várva várt szakácskönyve

Kapcsolódó anyagaink

  • Borozgatva nem terjed! A hétvégén kinyitnak a pincék Etyeken Gasztropress
  • A történelem legintelligensebb vírusa a pláza tetején borozgatva sem fertőz Gasztropress
  • Félelmetesen jó, fekete fokhagymás majonéz érkezett Gasztropress
  • Ünnepi étkezések – gyomorégés – reflux Gasztropress
  • Szerdától lehet pályázni az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére Gasztropress
  • Április 12-13-án újra Bárány Napok Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Új ingyenes applikáció segíti az autósokat
  • A BMW M divízió már 25 éve szállítja a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját
  • Portugáliában kezdődik a MotoGP új korszaka
  • Közelíti a havi kétszázezres utazásszámot a vasútvillamos forgalma
  • Az autógyártók közül a Toyotának van a legtöbb női vásárlója
  • A streaming hozza a hangfelvételipar legtöbb bevételét
  • Családi hétvége a Városligetben
  • Kezdődik a Reflex5!
  • Meghosszabbították a 16. KAFF nevezési határidejét
  • Parov Stelar Debrecenben
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket
  • A Mustang név “meggyalázása” jól teljesítette IIHS töréstesztet
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • A legkedveltebb „túrórudak” Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.