Sikeress volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata

    Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként – közölte a tárca szombaton az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy malőrmentes volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata. A közleményben hangsúlyozták: az üvegen, címkén található tájékoztatás és jelölések, az italok cukor- és alkoholtartalma e termékek mindegyikénél megfelelt az előírásoknak.

    A likőr mezőgazdasági eredetű etil-alkoholból vagy párlatból, édesítve és ízesítve előállított szeszes ital. Elkészítése során felhasználhatóak mezőgazdasági eredetű élelmiszerek, például gyümölcs, bor, tejszín, tej, vagy akár természetes és mesterségesen előállított úgynevezett természetazonos aromák is. A feketeribiszke, cseresznye, meggy, málna, faeper, fekete áfonya, citrusfélék, törpemálna, sarkvidéki szeder, tőzegáfonya, vörösáfonya, ezüsttövis, ananász típusú gyümölcslikőrök kizárólag természetes aromákat tartalmazhatnak.


    A likőr minimális alkoholtartalmának 15 térfogatszázaléknak, minimális cukortartalmának pedig >>>