Sajtos csirkemell fokhagymás zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

3 szelet szendvicskenyér

1 cs. snidling

4 ek. vaj

15 dkg reszelt parmezán sajt

2 ek. tejföl

60 dkg csirkemellfilé

10 dkg zsenge spenót

1 piros húsú kaliforniai paprika

2 szál sárgarépa

1 cs. zöldhagyma

1 nagyobb édesburgonya

10 dkg zöldborsó, konzerv

2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A kenyeret megpirítjuk, majd aprítógépben ledaráljuk. A snidlinget apróra vágjuk. Habosra keverünk 3 evőkanál vajat, összedolgozzuk a ledarált kenyérrel, a sajttal, a tejföllel és a snidlinggel. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. A filédarabokat, ha túl vastagok, lapjában félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk. A szeletek felét megkenjük a parmezános masszával. Ráborítjuk a maradék húst, és a többi masszát egyenletesen elosztjuk rajtuk. Tűzálló tálba fektetjük, és a sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A spenót és a fokhagyma kivételével a zöldséget kevés sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A maradék vajba dobjuk a fokhagymát, a leszűrt zöldségeket, és megforgatjuk rajta. A végén hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, megvárjuk, amíg a levelei összeesnek. A csirkemellet a fokhagymás zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 510 kcal