Rozmaringos csirke sült retekkel, répával

Hogy ne unatkozz a #maradjotthon idején…

Hozzávalók 4 személyre:

8 csirke felsőcomb

2 ek. magos mustár

4 ek. olívaolaj

2 citrom

4 ág rozmaring

2 dl száraz fehérbor

A körethez:

1 cs. zsenge sárgarépa

2 cs. retek

2 szelet szikkadt kenyér

2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, leszárítjuk. A mustárt az olajjal, sóval, borssal simára keverjük. A húst a mustáros krémmel bekenjük, és letakarva 30 percig állni hagyjuk.

2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A citromokat megmossuk, felkarikázzuk. A combokat sütőtálba helyezzük, rátesszük a citromot, a rozmaringágakat és meglocsoljuk a fehérborral. A sütőbe tesszük kb. 15 percre.

3. Tetszés szerinti köretet készíthetünk hozzá, de ajánlunk egy igazán tavaszi változatot. Ehhez a répákat meghámozzuk, hosszában félbe-, negyedbe vágjuk. A retkeket megmossuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és sütőtálba terítjük. A száraz kenyeret robotgépben morzsásra aprítjuk, a zöldségekre szórjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal. És a húsok mellé a sütőbe tesszük. A hús és a zöldség így kb. 30 perc múlva egyszerre készül el. Frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 adag: 390 kcal