Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Rekordszámú nevezés érkezett a Brillante párlatversenyre

Posted on 2022-06-112022-06-11 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Csaknem ezer mintát küldtek a “Brillante – 2022”  elnevezésű nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényére, amelynek a zsűrizése a napokban zajlik – tájékoztatták a szervezők csütörtökön közleményben az MTI-t.

    Magyarországról érkezett a legtöbb 750 minta 103 településről, Romániából 193, Szlovákiából 41, Szerbiából 5 párlatot neveztek.


    Legtöbb párlat az idén ismét szőlő és szőlő eredetű termékekből érkezett (268), ezt követi az év gyümölcse, az alma 112 mintával; a harmadik legtöbb a szilvából érkezett 106 mintával, majd a következő legnépszerűbb kategória a bogyós és vadon termő és erdei gyümölcs kategória volt.


    Kereskedelmi forgalomban kapható pálinkákból 118, bérfőzetett párlatból 132 minta, míg magánfőzött párlatból 740 minta érkezett a megmérettetésre.


    A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét.

    Újdonság, hogy több év kihagyás után idén ismét díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is.


    Szintén a régi gyakorlat visszatérése, hogy ismét meghirdették a Békés megye pálinkája címet, amelyre a Békés megyében található kereskedelmi főzdék nevezhettek termékeikkel. A díjat elnyerő vállalkozás terméke egy évig viselheti a kitüntető címet, amely azzal is jár, hogy a Békés Megyei Önkormányzat ajándékozási célra ezt a terméket fogja vásárolni.


    A fődíjak mellett champion, azaz kategória győzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.


    Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd.


    A beérkezett mintákat 22 fős szakmai zsűri bírálja hazai illetve külföldi pálinkaházak, bérfőzdék főzőmesterei és díjnyertes magánfőzők mellett 100 pontos rendszerben.


    A 22. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 15-17. között rendezik meg, az eredményhirdetés 16-án, pénteken lesz.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Brillante párlatverseny, pálesz, pálinka

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Mr. Spice serpenyős sült krumpli fűszerkeveréket hívott vissza a Penny Market
Next Post: Nem okozott jelentős kárt a meggyültetvényekben az időjárás

Kapcsolódó anyagaink

  • A HELL a világ legzöldebb italcsomagolása mellett döntött Gasztropress
  • A Gyermekétkeztetési Alapítvány közleménye Gasztropress
  • A feketeszedres mogyoró lett az év fagylaltja Gasztropress
  • Jelölési hibákat találtak az üveges tormák tesztjeinél Gasztropress
  • Magyar lett a világ második legjobb fagylaltkészítője Gasztropress
  • Az étkezés idejének szabályozása Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Az új Honda CRF1100L Africa Twin és Africa Twin Adventure Sports még szebb, még erősebb és még praktikusabb
  • Citroen 2CV 1950
  • Wirtmann új motorral indul a bajnoki döntőn
  • Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából
  • Elektromos Honda N-Van e: Japánban debütál 130 mérföldes hatótávval
  • Robosztus kiberbiztonság kisvállalkozásoknak
  • Hasznos appok az Őszhöz
  • Egyre több magyar munkavállaló próbál szerencsét külföldön
  • Csütörtöktől mozikban A 999-es szoba
  • Újabb rekordot döntött a Budapest Park
  • Van képünk hozzá (23.10.04.) –   Subaru Crosstrek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Egy kerékcseréről készült videó Turán tesztélményt hozhat a szerencsésnek
  • Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • Az óbudai Málna The Pastry Shop az ország legjobb cukrászdája Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.