Rakott tészta

2426. Tésztagratin pulykamellkockákkal http://www.fitforfun.de/rezepte/penneauflauf-mit-radicchio-und-birne 4 főre 1 db édeskömény 1 db körte 1 db lilahagyma 2 szál zöldhagyma 1 marék bazsalikom 20 dkg pulykamell 20 dkg penne 4 dl zöldségleves 1 dl tej 15 dkg gorgonzola só bors A körtét, és a lilahagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Az édesköményt felkockázzuk, a zöldhagymát karikára vágjuk. A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy jénai tálba tesszük a zöldségeket, húst, bazsalikom levelet, tésztát, és felöntjük a levessel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és 200 fokos sütőbe teszük 15 percre. Ekkor kivesszük, rámorzsoljuk a gorgonzolát, és visszatesszük további 10 percre. recept: Doss gabi. fotó: szöllősi-Kiss orsi

Rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 szál zöldhagyma
30 dkg pulykamell
1 marék bazsalikom
25 dkg penne tészta
4 dl zöldségleves
1 dl tej
15 dkg sajt (pl. márványsajt)

Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A zöldhagymát karikára vágjuk. A pulykamellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kis falatnyi darabokra vágjuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy jénai tálat. Beletesszük a zöldségeket, a húst, a bazsalikomlevelet, a tésztát (nem kell megfőzni), és felöntjük a levessel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük 15 percre.
3. Ezután kivesszük, levesszük a fóliát, a tésztára reszeljük a sajtot, és visszatesszük további 10 percre, amíg szépen megpirul.

Munka: kb. 15 perc                                                 Fogyasztható: kb. 35 perc múlva                                         1 adag: 540 kcal

Tipp:
Ízlés szerint más zöldségeket is tehetünk bele, pl. brokkolit, zöldborsót, kukoricát, piros paprikakockákat is. Így igazán színes ételt tálalhatunk.