Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő

Posted on 2019-08-222020-07-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp


Az ősi mesterség legjobbjai a HISTORY új műsorán csapnak össze

Rendszeresen hallunk történeteket vegánná vált hentesekről – ám ennek a fordítottja is egyre gyakrabban fordul elő. Az igazi hentes munkájának ugyanis az állatok tisztelete is fontos része – ellentétben a nagyüzemi élelmiszeriparral. Erre tanít többek között a HISTORY új sorozata, a The Butcher: Hentesek harca.

Hentesnek lenni első pillantásra nem vegánoknak vagy vegetáriánusoknak való szakma, sőt, olykor olyan hentesekről is olvashatunk, akik munkájuk során válnak a húsmentes életmód hívévé. Az elmúlt másfél évtizedben azonban egy ezzel ellentétes trend is megfigyelhető volt az Egyesült Államokban. Az amerikai sajtó egyre több olyan hentesről számol be, akik a vegán vagy vegetáriánus életmódot hátrahagyva vágtak bele a húsfeldolgozásba.

Azért lettek hentesek, amiért korábban elutasították a húsevést: az állatok tisztelete miatt. Míg a keményvonalas állatvédők szerint egy állatnak sem szabad elpusztulnia emberi élvezetek miatt, ők úgy gondolják, hogy a hentesmesterség életben tartása az igazi alternatívája az állatokat gyakran kegyetlen körülmények között tartó, az erőforrásokkal pazarló, óriási ökológiai lábnyomot hagyó nagyüzemi állattartásnak és élelmiszeriparnak. Ők alkotják az „etikus hentesek” közösségét, akik szabadon és jó körülmények között tartott, természetes takarmányon nevelt állatokat vásárolnak helyi gazdálkodóktól, és azokat humánus módon vágják le és dolgozzák fel. És ha drágábban is értékesítik a végterméket, vásárlóik jobban járnak, ha valamivel kevesebb, de jobb minőségű és egészségesebb húst fogyasztanak.

Hasonló elveket valló hentesek alkotják a zsűrit és a mezőnyt a The Butcher: Hentesek harca című vetélkedőben is. A HISTORY műsora nemcsak látványos show, de egyúttal tisztelgés a hentesek ősi, de a nagyüzemi élelmiszeripar miatt lassan eltűnő mestersége előtt.

A sorozat epizódjaiban négy-négy hentesmester száll versenybe egymással éles késsel és egyedülálló tudással. Közben olyan feladatokat kell megoldaniuk, mint egy bölény felbontása az amerikai indiánok által használt tomahawkkal vagy azonos súlyú hússzeletek előállítása mérleg nélkül. Akik nem esznek húst, megtudhatják a műsorból, hogy egy igazi hentes számára alapvető a tányérunkra kerülő állatok tisztelete. Akik pedig esznek, de nem tudják, hogyan lesz egy levágott marhából ízlésesen steakszelet, betekintést nyerhetnek e nagy tudást igénylő és nem ritkán veszélyes szakma rejtelmeibe és történetelmébe.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Kinekeszelma, Miteszel, Újragondolt Tags:hentes, Hentesek harca, hentesvetélkedő, HISTORY, The Butcher, The Butcher: Hentesek harca, vetélkedő

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Közeleg a 23. Vegetáriánus Fesztivál
Next Post: Nem valószínű, hogy károsítják az egészséget az ivóvízben lévő műanyagszemcsék

Kapcsolódó anyagaink

  • Egy igazi immuntestőr egészségünk szolgálatára Gasztropress
  • “Az ország megítélésében a magyar bornak kiemelkedő szerepe van” Gasztropress
  • Adománykonvoj a rászorulókért Gasztropress
  • Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban Gasztropress
  • Csupán öt év hat hónap, valamint öt év börtönbüntetésre ítélték a badacsonyi borász gyilkosait Gasztropress
  • Február 4-6. között rendezik a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállítást Miteszel
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Elvis szendvicsébe és a szivárványszínű salátába is tökéletes a bacon Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.