Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Öt százalékra csökken a kiszállított ételek áfája a zárva tartás idejére

Posted on 2020-11-162020-11-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Öt százalékra csökken a kiszállított ételek áfája az eddigi 27 százalékról az éttermek zárva tartásának átmeneti időszakára – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Facebook-oldalán a kormány intézkedését.

    Hozzátette: az adómérték csökkentését a kiszállításra nem lehet alkalmazni, ezért a számlát meg kell osztani, a szállítás díja 27 százalékos áfával terhelt tétel. A vendéglátóhelyekre nem vonatkozik az este hét órás bezárás, onnan este 8 után is házhoz lehet szállítani az ételeket-italokat – sorolta.


    Guller Zoltán szavai szerint nem kérdés, hogy rendkívüli időket él mindenki, ahogy az sem: le fogjuk győzni a vírust, április-májusban meg fog kezdődni a tömeges oltás. Addig “néhány hosszú és kemény téli hónapot kell átvészelni”.


    Kiemelte: a kormány most újabb intézkedéseket hozott, amelyekkel az ágazat túlélését segíti. Ezek között megismételte, hogy az állam, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megtéríti a szállodák november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó foglalások értékének 80 százalékát. Ennek feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, és a dolgozók megkapják a fizetésüket erre az időszakra. Az éttermek működhetnek házhoz szállítással, az ott dolgozóknak az állam átvállalta a munkabér 50 százalékát és a járulékfizetését – ismertette. Mindez jelentős segítség az ágazatban tevékenykedő cégeknek és munkavállalóknak a vezérigazgató értékelése szerint.


    Felidézte, minden magyarországi szálláshelynek kötelező volt regisztrálni már több mint tíz hónapja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Ez a rendszer novemberre közel egymillió vendégéjszakát mutat, amelyet a szálláshelyek rögzítettek be. A szolgáltatók önbevallása alapján még az idén kifizeti az MTÜ az NTAK-ba rögzített ár 80 százalékát mindenkinek – közölte.


    Guller Zoltán közlése szerint a járulékfizetési kötelezettséget felfüggesztette a kormány a szabadidős és szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók számára is, akiknek a dolgozóik után erre a 30 napra szintén nem kell járulékot fizetni. Hozzátette: ebbe a csoportba tartoznak mások mellett a mozik, színházak, múzeumok, állatkertek, sportlétesítmények, edzőtermek, konferenciák és bemutatók, a szórakoztatóiparban dolgozók.


    Kitért arra, hogy hatályba lépett az az utazásszervezőket érintő intézkedés is, miszerint a vagyoni biztosítékot a 2019-es lezárt forgalmuknak csak az 50 százaléka után kell megfizetni. Mivel a 2019-es év erősebb volt, mint az idei lesz. Ez a kisebb utazási irodáknak óriási lehetőség az életben maradáshoz – értékelte.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:áfa, étel, kiszállítás, kiszállított ételek áfája

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Jogerősen is pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal a Kúrián az Auchannal szemben
Next Post: Újra megugrott az igény a készétel-házhozszállításra

Kapcsolódó anyagaink

  • Tényleg elég ennyi?! Gasztropress
  • Több sört, mint tejet adtak el karácsonykor Gasztropress
  • Kincset érő anyatej Gasztropress
  • Hogyan válasszunk konyhai robotgépet? Gasztropress
  • Előrendelhető az év legjobban várt szakácskönyve Gasztropress
  • Idén is megnyílik a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Egy nap alatt három primitív sz@rházi 
  • Ismét üres volt a feleslegesen lezárt #KariGeri rakpart
  • A Toyota uralja az elektrifikált járművek eladási toplistáját az Egyesült Államokban
  • Pofátlan(TAN)ítás Budapesten
  • Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra
  • Megjelent a New Fossils új dala
  • „Hozzáférés elutasítva”
  • Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény
  • Most vagy először szemüveges?
  • LEO-műholdak
  • Van képünk hozzá (23.03.28.) – Újabb mentőautók beszerzésére nyílt lehetősége a mentőszolgálatnak
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • A Hyundai Palisade gyengén szerepelt az IIHS törésteszten
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Túrós palacsinta Gasztropress
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Cukkinis pulykamelltekercs Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.