Ősszel is Balaton 2. – borkóstoló és mesterkurzus Balatonalmádiban

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén ősszel már másodszor támogatja a tavaly sikeresen megrendezett, a borkultúrát és a kulturált borfogyasztást segítő, népszerűsítő „Ősszel is Balaton 2” című rendezvényt. Bor és Piac által szervezett, balatoni borokat bemutató sétáló borkóstoló és mesterkurzus november 4-én, szombaton 15 és 21 óra között lesz Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központban.

A rendezvény fő eseménye egy sétáló borkóstoló és egy mesterkurzus, ahol már a szezon utáni, nyugodt beszélgetésre alkalmas időpontban találkozhatnak a borkedvelők és bortermelők, valamint a szakma hazai és nemzetközi képviselői. A sétáló borkóstolón mintegy 25 borászat kínálatával ismerkedhetnek meg a vendégek. A termelőkkel személyesen is lehet majd találkozni, megismerni boraikat, borkészítési elveiket és gyakorlatukat.

A balatoni szezont hosszabbító rendezvény nem csupán kiváló borokat kínál, de a résztvevők egyúttal jobban megismerhetik a Balatoni Borrégió talajtani összetételét, fajtaválasztékát illetően is változatos borvidékeivel. Számos aktuális témát feldolgozó előadáson és mesterkurzuson lehet megismerni a gasztronómia és a borkészítés kapcsolatát, a régió számára kiemelt fontosságú borturizmus témakörét, az éghajlatváltozásra adott és adható szőlőnemesítési válaszokat vagy éppen a dűlőszelekció fontosságát járják körül.

A jegyvásárláshoz kérjük keresse fel a https://borespiac.hu weboldalt. Az első száz jelentkezőnek tudunk jegyet biztosítani a sétáló borkóstolóra, a mesterkurzusra 40 db jegy áll rendelkezésünkre.

Jegyárak a sétáló borkóstolóra: október 27-ig early bird jegyek: 5900 Ft, mesterkurzus: 4900 Ft. Október 28-tól sétáló borkóstoló: 7900 Ft,mesterkurzus: 6900 Ft. Korlátozott számban november 4-én és a helyszínen is lehet jegyeket váltani: 9900 Ft-ért és 7900 Ft-ért a mesterkurzusra.

A helyszín kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával, így az esemény végén vonattal is hazautazhatnak a látogatók.

A kiállító borászatok listája folyamatosan frissül, megtalálható a https://borespiac.hu weboldalon.