Nyolc magyar élelmiszeripari cég mutatkozik be az orosz PRODEXPO kiállításon

    Nyolc magyar cég mutatkozik be a Moszkvában hétfőn nyílt PRODEXPO Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Alapanyag Szakkiállításon, Oroszország legrangosabb ilyen jellegű eseményén – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az öt napos eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal, és nyolc kiállítóval várja a szakmai látogatókat, a bemutatott termékek között megtalálhatók  vörös- és fehérborok, szarvasgombás és libamájkészítmények, bébiételek, ketchupok, mustárok,  ételízesítők és majonézek.


    A közleményben hangsúlyozzák, a PRODEXPO szakkiállításon a magyar közösségi részvétel a nagy múltú orosz-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok erősítése miatt rendkívül fontos. A 2014-ben bevezetett embargó, amely az Európai Unióból érkező egyes élelmiszerek oroszországi importját korlátozza, érinti a korábban Oroszországba irányult magyar exporttermékeket is, a húst, a zöldségeket, a gyümölcsöket és a tejtermékeket.


    A kiállításon évről évre közel 2500 cég és mintegy 112 ország 67 ezer látogatója vesz részt.


    Az AMC standját Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, valamint Konkoly Norbert, Magyarország oroszországi nagykövete nyitotta meg a vásár első napján.