Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Nyár elején rendezik meg a gourmet fesztivált

Posted on 2023-05-272023-05-26 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Az új generáció lesz a magyar gasztronómia egyik legátfogóbb rendezvényeként számon tartott MBH Bank Gourmet fesztivál központi témája, amelyet ezúttal június 2. és 4. között tartanak a Millenárison.

    A gourmet fesztivál több év kihagyás után tért vissza tavaly májusban, története során először nem egy konkrét ételt állítva a középpontba, hanem egy tágabb témát, az örökséget. Hívószava ezúttal az új generáció lesz – mondta Nemes Richárd főszervező a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.


    Mint hozzátette, a rendezvény lényege továbbra is az az óriási, szabadtéri “sétálókóstoló”, amelyen mintegy száz kiállító: a legjobb fővárosi és vidéki fine dining éttermek, bisztrók, alternatív éttermek, cukrászdák, borászatok, bárok és sörfőzdék várják a vendégeket.


    Soha ennyi új konyha nem volt még a kínálatban: az ötven résztvevő étterem több mint negyede újoncként jelenik meg a fesztiválon – hívta fel a figyelmet a főszervező.


    Az új kiállítók és az újító szellemű nemzedék képviselői közül nem kevesen a Gourmet Akadémia színpadán is feltűnnek majd.


    Itt a mélyebben szakmai tartalmak mellett könnyedebb beszélgetések is várják a közönséget, kitekintéssel többek között a művészetekre is – jegyezte meg Nemes Richárd.


    Wossala Rozina vendéglátos, műsorvezető, a fesztivál idei nagykövete arról beszélt, hogy a Gourmet Akadémia három workshopján is részt vesz.


    Az első napon Pallag Dáviddal, a Rutin étterem séfjével főz paprikás krumplit, amelybe talán homár is kerül; a másnapi workshopján egy tradicionális és egy újgenerációs hummusz készítését mutatja be; június 4-én pedig Huszár Mátyással (Vasüzlet) és Mizsei Jánossal (MÁK) együtt sütnek báránycsevapcsicsát fermentált salátalevelekkel.


    Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész elmondása szerint Segal Viktor séffel járja körül a színpadon a magyar irodalom és gasztronómia kapcsolatát, feltárva például, hogy Petőfi nemcsak az irodalomban volt újító, hanem a korabeli magyar gasztroforradalom lelkes híve is volt.


    A gourmet fesztivál teljes programja és kiállítói listája keddtől elérhető a www.gourmetfesztival.hu linken.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Gourmet Fesztivál

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Mi lehet a titok az Avalonban?
Next Post: Új, családias SPAR-üzlet nyílt Budapesten, a Fehérvári úton

Kapcsolódó anyagaink

  • Fertőtlenítőszer készülhet az el nem fogyasztott olasz borokból Gasztropress
  • Két balatoni bor lett az idei bioborvesreny csúcsbora Gasztropress
  • Az Auchan meglépte – nem lesz többé műanyagzacskó az üzleteiben Gasztropress
  • Élelmiszerhiányra kell készülnünk, miután Nagy István kijelentette, hogy Magyarország élelmiszerellátása biztosított Gasztropress
  • Egy olasz étterem felkarolja a hátrányos helyzetű gyerekeket Gasztropress
  • Kárpát-medencei mézfesztivált rendeznek Zalaegerszegen Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Könnyed nyárias ételek, ahol a bacon kapja a főszerepet Gasztropress
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Innovatív superfood, ám sokan még idegenkednek tőle Gasztropress
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.