Nincsenek véletlenek! Egyre több szénsavasító készüléket vásárolnak a magyarok

Továbbra is népszerűnek számít idehaza a SodaStream. A világ egyik legismertebb szénsavasító készülék gyártója tavaly 22 százalékos növekedést ért el a hazai piacon, ami azt mutatja, hogy a magyarok még mindig költséghatékony és praktikus megoldásként tekintenek a SodaStream készülékeire.

A vállalat ötféle – Jet, Spirit, Spirit One Touch, Crystal, Genesis White – készülékkel van jelen idehaza. Ezen gépek népszerűségét tovább növeli, hogy legtöbbjük többféle színben választható, így minden felhasználó megtalálhatja a konyhájába leginkább illeszkedő változatot. „Ha az elmúlt öt évet nézzük, akkor elmondható, hogy a magyarok 2022-ben az öt évvel ezelőtti mennyiséghez képest négyszer több SodaStream szénsavasító készüléket vásároltak” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Bár minden géphez alapból jár egy darab, mosogatógépben is mosható BPA-mentes szénsavasító palack, a felhasználók szükség esetén saját maguk is vásárolhatnak ilyeneket. Ez akkor jöhet jól, ha a családban például többen használják a gépet, így több szénsavasító palackot kell egyszerre igénybe venni. A magyar piacon ezen a téren is növekedés volt megfigyelhető, ugyanis 2022-ben 40,54%-kal több szénsavasító palack fogyott, mint 2021-ben, tehát a covid évében.

A limitált szériás csomagokat leszámítva a SodaStream italkoncentrátumokat általában külön kell megvásárolni. A felhasználók ezen a téren is széles kínálattal találkozhatnak a boltokban, mivel a SodaStream már korábban elérhetővé tette a hazai piacon a közkedvelt PepsiCo ízeket (Pepsi, Pepsi Max, 7Up, 7UP Free, Mirinda, Mirinda Light), emellett továbbra is kaphatók ízkoncentrátumok olyan ízesítésben, mint például a málna, a mandarin, az erdei gyümölcs, az eper, a grapefruit, vagy éppen az alma. „Idehaza 2022-ben 21,05%-kal több italkoncentrátum fogyott, mint az azt megelőző évben”- tette hozzá Széll-Szőke Krisztina. Vagyis egyre több magyar fogyasztja az otthoni csapvízből könnyen előállítható frissítőket.

A SodaStream szénsavasító készülékek fontos szerepet töltenek be a háztartások ökológiai lábnyomának csökkentésében. Egy négytagú család például a két év alatt mintegy 2500 PET-palack kidobásától kímélheti meg a bolygót.