Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Nem jelölt szulfitot mutattak ki Piacelli citromlé-koncentrátumokban

Posted on 2019-02-032019-02-03 By Gasz Troll Nincs hozzászólás a(z) Nem jelölt szulfitot mutattak ki Piacelli citromlé-koncentrátumokban bejegyzéshez

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A német hatóság szulfitot mutatott ki Piacelli márkájú citromlé-koncentrátumokban, amelyet a termék jelölésén nem tüntettek fel. A szulfitra érzékeny fogyasztóknál a termék allergiás reakciókat válthat ki – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán, a honlapján.

    A kén-dioxid és szulfit (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a kilogrammonkénti 10 milligrammos, illetve literenkénti 10 milligrammos összkoncentrációt meghaladó mennyiséget mindig jelölni kell.

    Az érintett termékek a 200 milliliteres kiszerelésű, 2020. július 20-i, szeptember 14-i és október 23-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrilemon Zitronensaftkonzentrat) és ugyancsak 200 milliliteres, 2020. szeptember 14-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrigreen Limettensaftkonzentrat). 

    Az olasz előállítású termékekből csaknem 50 országba került világszerte, köztük Magyarországra is. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján, az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült a problémáról.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Nébih, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Piacelli citromlé-koncentrátum, szulfit

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Amit a mézről tudni illene
Next Post: Kávé, vagy forró csoki legyen délutánra?

Kapcsolódó anyagaink

  • Felhívás a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegy pályázatra Gasztropress
  • Sokszínűség frissen és fagyasztva Gasztropress
  • Az ausztrál őslakosok már több mint 2000 éve termesztettek banánt Gasztropress
  • Elkészült a Syngenta modern paradicsom-bemutatóközpontja Gasztropress
  • Siófokon zárult a jubileumi Coop Rally programja Gasztropress
  • Száz magyar kézműves sörkülönlegesség a kiskunfélegyházi sörfesztiválon Gasztropress

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • És, ez, nem vicc!!! Miseborral segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket Gasztropress
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.