Ne halj meg hülyén

Íme, a Beyond Burger receptje, amit könnyen összedobhatunk:

Alapanyagok 10 Burgerre:

  • Hamburger zsemle GM Amurex 100g/db
  • Beyond Burger 1,14kg/ karton 114g/dkg
  • Szósz:
  • – 0,5dkg  Avokádó kocka 1kg/cs
  • – 0,5 fej Lilahagyma
  • – 1 gerezd Fokhagyma
  • – 0,5 db Lime
  • – 8 dkg Paradicsom
  • – Só, Bors
  • Pirított gomba
  • – 250g barna csiperke
  • – 5dkg Vöröshagyma
  • – 1,5ek Modenai Balzsamecet
  • – Só, Bors
  • Rukkola
  • Paradicsom szeletelve
  1. Elkészítjük az avokádó krémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
  2. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a Modenai balzsamecetet! Erős lángon pirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
  3. A Beyond Burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
  4. A hamburger zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk. 
  5. Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert! A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a Beyond Burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd helyezzük rá a zsemle tetejét.