Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Napi fagyi – Málnás szörbet

Posted on 2021-06-042021-06-03 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Itt a jó idő!
Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

Málnás szörbet

„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

  • Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  • Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
  • Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
  • Keverd össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
  • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:fagyi, fagylalt, Málnás szörbet

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Az egész élet folyamán szükség van a D-vitaminra
Next Post: A Pick Szeged Zrt. növelte árbevételét és nyereségét tavaly

Kapcsolódó anyagaink

  • Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Gasztropress
  • Hiánycikk a hálaadási pulyka, jelentősen drágulnak az élelmiszerek az USA-ban Gasztropress
  • Szalmonellás csípős snacket hívott vissza a Tesco Gasztropress
  • Újabb fenntarthatósági és termékdíjakat kapott a SPAR Gasztropress
  • A Nébih újra felméri az élelmiszervásárlási szokásokat Gasztropress
  • A világon a finnek az abszolút csúcstartók a kávéfogyasztásban Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • De, MIÉRT?! Gofrit neveztek el az X-Faktor “sztárjáról” Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Spenótos pulykás rizottó Gasztropress
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.