Mesterséges intelligencia segít a főzésben

Az új intelligens rendszereivel a Miele egy teljesen új főzési élményt hoz a konyhába. A sütőben elhelyezett kamera felismeri az ételt, egy mesterséges intelligenciával felvértezett digitális asszisztens pedig lépésről lépésre vezérli a sütési folyamatot.

Smart Food ID – ételfelismerés

Tavaly valódi újdonságot jelentett, amikor a Miele sütőbe épített kamerája a bent elhelyezett étel képét először továbbította okostelefonra. De most, az új Smart Food ID funkcióval válik igazán intelligenssé a sütési folyamat. A sütő kamerája és a mesterséges intelligencia felismeri, hogy a felhasználó milyen ételt helyez a sütőbe: burgonya háromszögek, sült mediterrán zöldségek, morzsás pite, stb… ez leolvasható a sütő kijelzőjéről; csak jóvá kell hagyni és már indul is a megfelelő automatikus program. Már az első változatban is több mint 20 ételt ismer fel az intelligens sütő, de ez a szám folyamatosan bővül.

Az új digitális Miele funkciók a “Computer Vision”-t, a sütő kamerájával felvett képet a mesterséges intelligenciával elemzik. A felismert ételek számának folyamatos bővítésével jelentősen leegyszerűsítik a sütés előkészítését, segítségükkel már nem kell a megfelelő beállítások vagy programok után kutatni. Az alkalmazás egy öntanuló rendszer, kiértékeli az ügyfelek újonnan készített receptjeinek fotóit is, amellyel folyamatosan javítja a felismerés pontosságát. A fotók kiértékelése természetesen anonim módon történik, és csak akkor, ha az ügyfél elfogadja a felhasználási feltételeket.

Smart Browning Control – kész a pizza!

A sütők másik újdonsága a kedvenc pizzánk sütésében segít. A speciális új funkció a Smart Browning Control elnevezést kapta. A felhasználónak csak azt kell kiválasztania, hogy fagyasztott vagy friss pizzát készít és már el is indíthatja a sütést. A kamera felismeri a tészta barnulását, és jelzi, hogy mikor készül el a pizza. Ráadásul az okos barnulás figyelő funkció a TasteControllal is kombinálható, amely megakadályozza, hogy az ételt a maradékhő kiszárítsa. A sütő ajtaja a program végén résnyire kinyílik, a készülék egy előre kiválasztott hőmérsékletre hűl és melegen tartja az ételt.

A Miele a két új funkciót először Dániában teszteli 2020 végétől.

CookAssist – a sütés még soha nem volt egyszerűbb és biztonságosabb

A tökéletes steak – angolosan, közepesen vagy jól átsütve – nem sikerül minden hobbiszakácsnak. A Miele a legutóbbi IFA kiállításon bemutatta, hogy az új funkciójával mégis milyen egyszerű. Az új TempControl és CookAssist funkciókkal rendelkező Miele indukciós főzőlapok a CookAssist alkalmazással lépésről lépésre végig vezetik a felhasználót a sütési folyamaton. Az okostelefonon már a serpenyő felhevítésétől kezdve követhető a sütés. A kívánt hőmérséklet elérésekor jelzi, hogy helyezzük a húst a serpenyőbe. A további lépésekhez, például ahhoz, hogy mikor kell megfordítani a steaket, csak az applikációt kell figyelni A CookAssist funkció az ideális hőmérsékletet nem csak egyszerűen a serpenyő alján méri, hanem egy komplex algoritmussal számítja ki és így továbbítja azt az okostelefonra.

A KptnCook Start-uppal együttműködve idén szeptemberben a steaken kívül további 14 recept, többek között csirke curry, röszti vagy palacsinta is bekerül az alkalmazásba.

Távoli frissítés – mindig a legfrissebb verzió

A Miele folyamatosan továbbfejleszti a készülékeit, így az ügyfelek sokat profitálhatnak a legújabb alkalmazásokból. A Smart Food ID és a Smart Browning Control asszisztens rendszerek a korábbi években vásárolt 60 cm magas, integrált kamerával ellátott sütőkhöz távoli frissítéssel utólag is telepíthetők.