Megkezdődött a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése

Megkezdődött a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a templomokban és az egyházmegyei karitászközpontokban – közölte a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában hétfőn.

    Écsy Gábor elmondta: a vasárnapig tartó országos gyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) hirdette meg Tartós szeretet címmel.
  

  Akiknek nincs lehetőségük a gyűjtőpontokon adakozni, azok a 1356-as adományvonal hívásával ötszáz forinttal támogathatják a gyűjtést – ismertette. 
 

   A rászorulóknak az élelmiszereket a Katolikus Karitász munkatársai juttatják majd el, akik az adományokból speciális csomagokat raknak össze hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak és egyedül élőknek. A határon túli rászorulókra gondolva idén kétszáz élelmiszercsomagot Kárpátalján is kioszt a karitász – fűzte hozzá.
 

   A Katolikus Karitász országos igazgatója MKPK szeptemberben, a Szíria üldözött keresztények javára indított gyűjtéséről azt mondta, sikert könyvelhetnek el, mivel több tízmillió forint gyűlt össze 2018 karácsonyáig a szír rászorulók javára.