Mandulás-narancsos pulykamelltekercs

2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzu2910.Mandulás-narancsos pulykamell tekercs párolt zöldségekkel VIDEÓ 2 2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borso2910.Mandulás-narancsos pulykamell tekercs párolt zöldségekkel VIDEÓ 2 2 főre 25 dkg pulykamellfilé fűszersó bors 6 dkg darált mandula 4 dkg mazsola 2 db narancs leve 1 ek méz köret: 40 dkg zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 db kápia paprika 4 szál zöldhagyma só bors olívaolaj chilipor A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük az egyik narancs levével, mazsolával,és a húst beterítjük vele. Ezután feltekerjük, és jénai tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel,és meglocsoljuk vele a húst. 180 fokon letakarva sütjük 20 percig, majd anélkül 10 percet, míg a hús aranybarna lesz. A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, falatnyi darabokra vágjuk. A kápiát felkockázzuk, a répát és a hagymát is felaprítjuk. Forró serpenyőben az olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor zzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor k, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Chilivel ízesítjük. recept: Kiss barnabás. fotó: tamási Gábor

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykamellfilé

2 ek. fűszersó

10 dkg darált mandula

2 narancs leve

10 dkg mazsola

2 ek. méz

30 dkg zöldbab

1 kápia paprika

20 dkg sárgarépa

4 szál zöldhagyma

2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pulykamellet vékony, nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, majd fűszersóval és borssal meghintjük. A darált mandulát elkeverjük a narancs levével, a mazsolával, és a húst beterítjük vele. Ezután az egészet feltekerjük, és tűzálló tálba helyezzük. A másik narancs levét elkeverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a feltekert húst. A tálat letakarjuk és a húst 20 percig sütjük. A fóliát levesszük, és további 10 percet sütjük, míg a hús aranybarna lesz.

2. A körethez (használhatunk mexikói zöldségmixet is) a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk. Forró serpenyőben, olajon átforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A húst felszeleteljük, és a zöldségekkel körítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 610 kcal