Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Mákos rakott metélt

Posted on 2020-05-042020-05-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg vékonyabb metélt tészta

1 rúd vanília

4 tojás

15 dkg cukor

25 dkg tehéntúró

2 dl tejföl

1/2 citrom reszelt héja

15 dkg darált mák

4 ek. sárgabaracklekvár + a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forró vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vaníliát hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk.

2. A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a túrót, tejfölt, vaníliapépet és a citromhéjat. A mákot kikeverjük a baracklekvárral.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megfőtt tésztához keverjük előbb a tejfölös tojássárgáját, majd óvatosan belekanalazzuk a tojáshabot is. A massza felét tűzálló tálba öntjük, egyenletesen rákenjük a lekváros mákot, majd ráterítjük a massza másik felét. A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Pár percig pihentetjük, majd szeleteljük, és 1-1 kanál lekvárral díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 745 kcal

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:Mákos rakott metélt

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A megváltozott élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásokat vizsgálja a Nébih
Next Post: Tizenhárom százalékkal csökkent a belföldi sörforgalom márciusban

Kapcsolódó anyagaink

  • A tartós élelmiszerek piacán folytatja a GVH célzott hatósági akcióit Gasztropress
  • Visszahívták a forgalomból az Auchan narancsos étcsokoládéját Gasztropress
  • Máris fizetésképtelenséget jelentett a Vapiano étteremlánc Gasztropress
  • Limitált szériás szörpökkel hangolódik az ünnepekre a SodaStream Gasztropress
  • Hogyan válasszunk konyhai robotgépet? Gasztropress
  • Marhajó ízek fesztivál lesz jövő szombaton Sárrétudvariban Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A magyarországi Bosch csoport éves árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly
  • Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz
  • A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését
  • Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek
  • Az Egyesült Királyságban 9,9 százalékkal nőtt az autógyártás áprilisban
  • Az Acer az új Predator Triton 16-tal bővíti prémium játékportfólióját
  • A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”
  • Csavard fel a szőnyeget!
  • Pókember – A PÓKVERZUMON ÁT
  • Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Leclerc megúszta három rajthelyes büntetéssel az életveszélyes tötymörgést
  • Verstappen indulhat az élről Monacóban vasárnap
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • A Magyar Pizzaválogatott tisztességesen helytállt 52 ország több mint 1.000 résztvevője és közel 700 pizzaséfe között Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Szia uram! Rágcsa érdekel? Gasztropress
  • Először kaptak Michelin-csillagot vidéki magyar éttermek Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.