Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Magyarországon a Miskolci Egyetem az első, ahol elérhetőek a csomagolásmentes vízautomaták

Posted on 2021-11-192021-11-19 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Nem csak beszélnek róla, tesznek is érte: kiemelkedő innovációt jelentett be a Floewater

A Miskolci Egyetem campusán mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit, melyek csomagolásmentesen kínálnak prémium minőségű vizet. Az innovációnak köszönhetően az egyetem diákjai és munkatársai számára már elérhető a lehetőség, hogy kulacsaikat friss, szűrt vízzel töltsék meg, környezetbarát módon. A Floewater bevezetése fontos lépés a Miskolci Egyetem fenntarthatósági stratégiájában, a Smart&Green Campus megteremtésében.

[envira-gallery id=’12435′]

Magyarország kivételes helyzetben van a vízellátást tekintve: minden településen van vezetékes ivóvíz, köszönhetően annak a több mint 65 000 ezer kilométert is meghaladó vízhálózatnak, amely a lakosság számára biztosítja a vezetékes vízellátást. Ráadásul a magyar vezetékes ivóvíz nagyon jó minőségű, sok helyen ásványvíz minőségű víz folyik a csapokból.

Mindezek ellenére hazánkban rengeteg, többnyire PET palackba csomagolt víz fogy: a magyarok évente átlagban 130 liter palackozott vizet isznak fejenként, ami súlyos környezeti terhelést jelent, hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. A Floewater erre a súlyos problémára nyúlt megoldást, hiszen csomagolás nélkül biztosít friss és prémium minőségű vizet, melyet nemcsak megszűr, hanem kezel is, amennyiben az alapvíz minőségileg kifogásolható. A mai magyar vízvezetékhálózat bekötővezetékei helyenként felújításra szorulnak, az esetleges elöregedésből eredően kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló ún. pangóvíz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítő klór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét, esetleg szagát. A Floewater technológia az esetlegesen a csapvízbe kerülő szennyeződéseket úgy távolítja el, hogy megőrzi a vízben található értékes oldott ásványi anyag tartalmat, valamint – ahol szükséges a víz minősége miatt – az előkezelés során beállítja a víz pH értékét.

A Floewater nyáron jelent meg a vízpiacon, első körben éttermekben és vendéglátóegységekben, de a mai nappal már a Miskolci Egyetemen is elérhető, az 5 darab frissen átadott automatának köszönhetően.

„A Miskolci Egyetem egyik legfontosabb célja, hogy fenntartható módon működjön, és egy valóban smart&green oktatási környezetet alakítson ki a diákok és az oktatók, kutatók, munkatársak számára. Ennek a stratégiának az egyik eleme, hogy visszaszorítsuk a keletkező csomagolási hulladék mennyiségét, elérjük a PET-mentességet. Mi is jól tudjuk, a víz csomagolás nélkül a legjobb – nem csak egy alternatíva, hanem szükségszerű megoldás a műanyagszennyezés jelentette globális problémára. Reméljük, hogy a Floewater vízautomaták kihelyezésével más egyetemeknek is példát mutatunk azzal, hogy nemcsak beszélünk a fenntarthatóságról, hanem teszünk is érte.” – mondta el a sajtóeseményen prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese.

A Floewatert a 100%-ban magyar tulajdonú HELL ENERGY vezette be, amely a magas újrahasznosított tartalommal bíró alumíniumdobozos termékeivel már eddig is élen járt a körforgásos gazdaság eléréséért folytatott küzdelemben.

“A környezettudatosság és egészségmegőrzés érdekében meg kell változtatnunk azt, ahogy az ivóvízről, a csapvízről gondolkozunk. Magyarországon a vezetékes hálózat által biztosított ivóvíz nagyon jó minőségű, így teljesen felesleges palackokkal és szállítással terhelni a környezetünket. Annak érdekében, hogy mindig ugyanazt a minőségű és finom ízű csomagolásmentes vizet érhessük el, idén nyáron bevezettük az innovatív vízszűrő- és vízkezelő technológiával készülő Floewater csapokat, melyek mind ízében, mind összetételében az ország minden pontján ugyanazt a prémium vizet biztosítják az éttermekben, szállodákban, munkahelyeken. Az automaták fejlesztésével most újabb lépést tettünk a fenntarthatóság elérése érdekében, melyeket kiemelt partner oktatási intézményünkben, a Miskolci Egyetemen mutathatunk be először.” – mondta el Szabó Diána, a HELL ENERGY senior brand managere az első Floewater automaták átadásán.

A Floewater automaták használata nagyon egyszerű, a széles körben használt kulacsok méretéhez igazodva, 500 és 750 ml hűtött, szűrt, szénsavas vagy szénsavmentes vizet vásárolhat belőle bárki kártyás fizetéssel.

Ha Magyarország lakosságának 10%-a fél évig nem vásárolna PET palackot, hanem kulacsból inná a vizet, mintegy 110 millió palackkal kevesebb hulladék terhelné a környezetet.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Floewater, Miskolci Egyetem, víz

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A részt vevő tagállamok megerősítették együttműködésüket a BIOEAST-kezdeményezésben
Next Post: Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően

Kapcsolódó anyagaink

  • Vegetáriánus életmóddal hosszabbítaná meg az életét Kovács Áron Gasztropress
  • Majdnem minden harmadik vendéglátóhelyen jövedéki csalást tártak fel az ellenőrök Gasztropress
  • A kizárólag anyatejjel táplált gyerekek később kisebb eséllyel lesznek ekcémásak Gasztropress
  • 2,4 százalékkal kevesebb sör fogyott az első fél évben Gasztropress
  • Az EU több mint 200 millió euróra büntette az AB InBev sörgyártót Gasztropress
  • Miért fontos a folyadékbevitel sport közben? Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Felfrissült a rendőrmotor-állomány
  • A Mercedes-Benz egyesíti a kisteherautók bérlését az autó- és lakóautó-kölcsönzéssel
  • Neuville győzelme a Szardínia-ralin, 45. a magyar kettős
  • A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen
  • Egymilliós járművezetői bónusz a BKV-nál
  • #magvetőakönyvhéten
  • Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus
  • Már az adat sem a régi, avagy újfajta védelem kell az egyre szaporodó információknak
  • A LEGO Group a női futball sztárjaival együttműködve inspirálja a gyerekeket a megállíthatatlan játékra
  • Miért veszélyesek a szürke- és fekete importból származó klímák?
  • A három szabadedzés és az időmérő után a futamot is behúzta Verstappen
  • Van képünk hozzá (23.06.04.) –  Toyota Yaris
  • Verstappen az időmérőt is simán behúzta
  • Verstappené a harmadik is
  • Kezdődjön a játék! Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS
  • A sikeres tesztidőszak után újabb kétszáz budapesti kukára kerül fedő a madarak miatt
  • Kiiktatta irányítóját egy MI-vezérelt drón egy teszt során
  • Újabb kategóriában ért el elsöprő tesztgyőzelmet a Cybex
  • Hosszú szünet után folytatódik a gravitációs hullámok tesztelése/megfigyelése
  • Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós székely konyha remekeit Gasztropress
  • Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.