Lehetsz te is HősPincér!


Három kattintás, hogy segítséget KAPJ, három kattintás, hogy okosan ADJ!

A HősPincér egy olyan közösségi oldal, amely egy térkép és adatbázis segítségével mutatja meg neked, hogy a közeledben ki az aki segítségre szorul, és ki az, aki tud és szeretne is segíteni.

A járvány okozta gazdasági válság már elérte első áldozatait, azokat, akik nem tudtak jelentősebb tartalékot felhalmozni, így az alapvető élelmiszer beszerzése is mindennapos gondot jelenthet számukra. A történelemben számos, hasonló eset bizonyította már, hogy az élelmiszerhiány milyen szélsőséges reakciókat válthat ki a társadalom rétegeiben, melyeket a közös összefogás ezúttal elkerülhetővé tehet. MOST széleskörű társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, melyben egyéni felelősséget kell vállalnunk bajbajutott honfitársainkért.

A HősPincér segít azoknak akik a koronajárvány idején elvesztették munkájukat, felélték tartalékaikat és nehéz helyzetbe kerültek. Az online platform összeköti azokat, akik mindennapi gondokkal küzdenek, azokkal, akiknek lehetőségük van adni, de nem tudják kinek és mit. A térkép alapú rendszer egy egyszerű regisztrációval máris használhatóvá válik, ahol kizárólag a segítő számára lesz nyilvánvaló a segítséget kérő személye.

Az oldal már a tesztidőszak alatt bizonyította létjogosultságát: számos ember kért és kapott segítséget. Köztük egy édesanya, akinek mosóporra volt szüksége, egy idősebb hölgy pedig három napi élelemet kapott az oldalon szintén regisztrált, segítő szándékú hétköznapi HősPincértől.

Az oldal már bárki számára elérhető, reményeink szerint itt mindenki megtalálja a neki megfelelő segítséget és segítségnyújtási formát.