Lazíts! Cuba Libre

A SodaStream most legendásan népszerű koktél receptjével szeretne kedveskedni azoknak, akik kedvenceikért szorítanak a sporteseményeken.

“Otthon is könnyen elkészíthető köszönhetően annak, hogy a világ legnagyobb szódagépeket gyártó cége elérhetővé tette a PepsiCo szirupkoncentrátumokat, így például a Pepsi kólát, a Mirindát, vagy éppen a 7UP-ot” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A Cuba Libre egy egyszerűen elkészíthető, ámde annál izgalmasabb utazás az ízek és a történelem birodalmában. A ’70-es és ’80-as években különösen népszerű koktélt a Nobel-díjas író, Ernest Hemingway is gyakran emlegette regényeiben. Elkészítéséhez először vegyünk elő egy magasabb falú poharat, amelybe aztán csavarjuk fél lime levét, majd töltsük fel jéggel. Ezt követően ízlésünknek megfelelően adjunk hozzá jégkockákat, illetve 5 cl fehér rumot. Végül öntsük fel az egészet 12 cl otthon elkészített Pepsi kólával, díszítésként pedig egy-két lime szeletet tegyünk a pohár szélére.