Közel 15 ezren ünnepelték együtt a kürtőskalácsot a Holnemvolt várban

3 nap, közel 15 ezer látogató, hagyományos és különleges ízesítésű kürtőskalácsok, desszertkülönlegességek, szórakoztató családi-és gyermekprogramok, valamint színes állatos bemutatók. Ez a KürtősBON Fesztivál, aminek az idei főhősei, – október 14-16. között – az új formát(t)öltött KürtősBON variációk voltak a Fővárosi Állat-és Növénykert játszóparkjában, a Holnemvolt várban.

„Idén a vadonatúj, különféle krémekkel töltött, KürtősBON desszertjeink köré épült az őszi kürtőskalács ünnepünk, ami ezúttal a KürtősBON Fesztivál nevet kapta. Sokan itt kóstolták meg először a Málnás CsokiBON-t, a Diós BarackBON-t és a Fahéjas SzilvaBON-t, sőt extraként felkerült az étlapunkra a Vanília KrémBON is. Összesen 1500-an próbálták ki ezt az újdonságunkat, míg a hagyományos és különleges ízesítésű kürtőskalácsokból körülbelül 2500 darab sült a Fesztiválon. Közel 500-an tesztelték a kürtőskalács-desszerteket, több mint 500 db glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalács készült, és több mint 200 lelkes látogató nyert betekintést a kürtőskalács készítés rejtelmeibe a “Csináld magad!” standon” – mesél a KürtősBON Fesztivál kiemelkedő számairól András Tünde, a Fesztivál megálmodója.

“Három nap alatt közel 15 ezer vendég fordult meg a Fesztiválon és összesen körülbelül 5 ezer kürtőskalács, vagy kürtőskalácsból készült desszert fogyott az eseményen. Az időjárás is nekünk kedvezett és még a szombati munkanap ellenére is nagyon sok család kilátogatott a gyerekekkel a Holnemvolt várba, és tett egy kört a Fővárosi Állat-és Növénykertben” – folytatja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A KürtősBON Fesztiválon a finomságokon túl számos program szórakoztatta a kicsiket és nagyobbakat. Az ősz egyik legkedveltebb gasztrofesztiválján minden korosztály megtalálhatta kedvenc kikapcsolódását. A gyerekeket zenés mesejáték, bábelőadás, arcfestés, kézműves foglalkozások és állatsimogató várta, valamint a cirkuszi bemutatók is mindenkit elvarázsoltak. A Kürtipédia Kvízjátékon értékes nyeremények találtak gazdára, és zenei műsorokból sem volt hiány, Vastag Tamás, Király Linda és Szűcs Gabi is lenyűgözte a közönséget.

Fotó, forrás: Just Creative