Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Kinyitnak a borospincék Hajóson az augusztus 20-i hétvégén

Posted on 2020-07-302020-07-29 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp



Izgalmas programokkal vár mindenkit az egész Európában egyedülálló hajósi pincefalu az augusztus 20-i hétvégén. A romantikus településen helyi borászok kínálják italaikat házi finomságokkal, aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, könnyen találhat szállást valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban. Az államalapítás ünnepének apropóján a nyitott pincék mellett érdemes megnézni a Hajósi Barokk Kastély új kiállítását, valamint az idén megnyitott Cabernet Látogatóközpontot is.

A nyár utolsó hosszú hétvégéje sem telik programok nélkül a világhírű hajósi pincefaluban, ahol több mint 1300 borospince rejt kincseket. Az augusztus 20-i hétvégén számos pince nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy bemutassák boraikat. Az eseményen a tájékozódást térképek segítik, amelyeket a kiindulópontként javasolt Cabernet Látogatóközpontban kaphatnak meg a vendégek. Ide a szomszédos Kunsági borvidékről egy borász is érkezik, aki vendégként kóstoltatja majd saját készítésű borait.

Az érdeklődőknek az időjárástól sem kell tartaniuk, hiszen a hőségben a legjobban egy borospince mélyén lehet mulatni az időt, de eső esetén is fedezékbe lehet vonulni a föld alá, ahol közben mennyei termelői borokat ízlelhetünk meg, melyek mellé házi finomságokkal is készülnek a vendéglátók.

A rendezvényen a teljesség igénye nélkül olyan borok lesznek fellelhetők, mint a Cabernet Franc és Sauvignon, a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kadarka, az Olaszrizling, a Cserszegi Fűszeres, a Kövidinka, az Irsai Olivér, így biztosan mindenki megtalálja majd a saját ízlésének megfelelőt. 

Pincepanziókban is megszállhatunk

A szervezők természetesen gondoltak azokra is, akik a kóstolástól kimerülten a nap végén nem szeretnének már autóba ülni, vagy az egész hétvégét a faluban töltenék. Számukra kényelmest szállást kínálnak a barátságos hangulatú pincepanziók, ahol igény szerint éjszakába nyúlóan folytatódhat a kóstolás. Aki inkább távolabb menne a pincéktől, az megszállhat a város központjában található Zarándokházban is. Itt csoportokat is tudnak fogadni 40 főig, nagy udvarral, bográcsozóhellyel, teljesen felszerelt konyhával várják az utazókat.

Hajós hírneve nem érdemtelen, hiszen itt található Európa legnagyobb összefüggő pincefaluja. Az 1300 présházból álló település legrégebbi épülete közel kétszáz éve, 1840-ben épült, legújabb büszkesége pedig az idén megnyitott új Cabernet Látógatóközpont. A Hajós közepén álló felújított uradalmi épület nem csak egy egyszerű információs pont. A látogatóközpontban egy helyen szerezhetőek be a hajósi borok, rendszeresen szerveznek borkóstolókat, valamint a kiállítótérben a borvidék múltjával és jelenével, évszázados szőlészeti-borászati kultúrájával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Új kiállítás a Hajósi Barokk Kastélyban

A kisvárosban azok is megtalálják a számításaikat, akiket kevésbé foglalkoztatnak a borok, itt van ugyanis Bács-Kiskun megye legrégebbi barokk kastélya, amely építészettörténeti, művészettörténeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön. 1739-ben építtette a kalocsai érsek. A berendezett termek mellett a szépen gondozott kert kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál. A kastély alsó termeiben jelenleg új vadászati kiállítás látható “A Kárpát medence élővilága” címmel, ami már látogatható, az ünnepélyes megnyitóra októberben kerül sor.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:borospincék, Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont, Cabernet Látogatóközpont, Hajós, Hajósi Barokk Kastély

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Több mint 4,7 milliárd korona a cseh sörgyártás és kereskedelem vesztesége a járvány következtében
Next Post: Nagyon kevés alma és körte terem idén a szakma szerint

Kapcsolódó anyagaink

  • Talpra állítható a budapesti vendéglátás, csak tennünk kell érte Gasztropress
  • 3 kilós burgert gyűrt le Jakabos Zsuzsanna és férje (videóval) Gasztropress
  • Mr Sushi és a négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbi összefogtak a Macskaárvaházért Gasztropress
  • A kávézás csökkenti a krónikus májbetegségek kialakulásának kockázatát Gasztropress
  • Bővíti nyírbátori üzemét az Unilever Gasztropress
  • Csaknem felére csökkent az üdítőitalok cukor- és kalóriatartalma Magyarországon Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Fővárosi vendéglátóhely működését függesztette fel a Nébih Gasztropress
  • Kiderült, hogy szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését Gasztropress
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Túrós csusza alagút Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.