Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Kilencedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján

Posted on 2021-05-012021-05-01 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Sterr Attila, az MTI tudósítója jelenti:
     Kilencedik alkalommal tartják meg május 14. és május 16. között Kárpátalján a magyar konyha hetét, amelyen Ungvár, Beregszász és Nagyszőlős körzetében 20 étterem és vendéglátóhely kínálja kedvezményes áron a magyar ételeket.

    A magyar konyha hetét a Magyarországon sikeressé vált torkos csütörtök mintájára hozták létre 2012-ben – emlékeztetett Csizmár Sarolta, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT) alelnöke a magyar kormány által is támogatott kárpátaljai gasztronómiai rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón.


    A rendezvény rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált mind a helyi, mind pedig a hágón túli ukrán megyékből érkező turisták körében, de Magyarország és Szlovákia határmenti térségeiből is jöttek vendégek.


    A koronavírus-járvány miatt a KMTT idén május közepére hirdette meg a gasztronómiai eseményt, amelyen 20 étterem, vendégház, borászat május 14-én féláron, míg 15-én és 16-án 25 százalékos kedvezménnyel kínálja a magyar konyha remekeit.


    Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke hangsúlyozta, hogy a turisztika kiemelt fontosságú ágazat Kárpátalján, ahová a természeti szépségek, a történelmi örökség, a kulturális és nyelvi sokszínűség miatt sok turista látogat el. A magyar konyha hete pedig elősegítheti, hogy újra megerősödjön a kölcsönös tiszteleten alapuló barátság az itt élő népek, nemzetek között, ami mindig is jellemezte Kárpátalját.


    Buhajla József ungvári magyar főkonzul az MTI tudósítójának elmondta, hogy a magyar kormány a Nemzetpolitikai Államtitkárság közreműködésével támogatta az ukrán és magyar nyelvű Kárpátalja gasztrokalauz című kézikönyv kiadását és közreműködik a készülőfélben lévő Kárpátaljai útikalauz megjelentetésében is.


    A szervezők közlése szerint a magyar konyha hetére az aktuális járványügyi szabályok maradéktalan betartása mellett kerül sor, amire több forgatókönyvvel is készültek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, magyar konyha hete

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A fenntartható élelmezési rendszer fontosabb, mint valaha
Next Post: Újabb áremelkedésre lehet számítani a zöldségpiacon

Kapcsolódó anyagaink

  • A gyártók szerint kevesebb édesség fogyhat a magyar piacon az ünnepekben, de növekvő értékben Gasztropress
  • Sziszipetykó szerint kormány célja, hogy a hazai tulajdonú cégek alkossák az élelmiszerellátás gerincét Gasztropress
  • Nem maradnak kaja nélkül az e-sportolók! Ősszel érkezik az étteremszimulátor Gasztropress
  • Hamarosan befejeződik a nyírbátori Unilever-gyár fejlesztése Gasztropress
  • Kedden indul a FAKE-árstop Gasztropress
  • Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt. Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A magyarországi Bosch csoport éves árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly
  • Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz
  • A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését
  • Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek
  • Az Egyesült Királyságban 9,9 százalékkal nőtt az autógyártás áprilisban
  • Az Acer az új Predator Triton 16-tal bővíti prémium játékportfólióját
  • A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”
  • Csavard fel a szőnyeget!
  • Pókember – A PÓKVERZUMON ÁT
  • Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Leclerc megúszta három rajthelyes büntetéssel az életveszélyes tötymörgést
  • Verstappen indulhat az élről Monacóban vasárnap
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Három gyerek mellett fogyott le egy magyar édesanya az applikációnak köszönhetően Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.