Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Kiderült, milyen a magyar nők reggelije

Posted on 2021-04-162021-04-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Túl kevés időt szánunk a reggelizésre, viszont elvben egészségesen táplálkoznánk

A magyar nők az ajánlottnál kevesebb időt fordítanak reggelizésre, s bár a legtöbben az egészséges és finom reggeliket keresik, „az élet többnyire közbeszól” – derült ki a Viblance közvélemény-kutatásából, amiben a reggelizési szokásokra és annak minőségére voltak kíváncsiak. A kapott eredményekből azt a következtetést lehet levonni, hogy a nők nagy része hajlandó lenne változtatni a helytelenül rögzült szokásain, ha ebben segítséget, de legalábbis iránymutatást kapna, és megfelelő kínálatot találna a piacon. Érdekesség, hogy a sós és édes reggeliket előnyben részesítő nők tábora nagyjából fele-fele arányban oszlik meg.

Valószínűleg az elmúlt évek legnagyobb hazai közvélemény-kutatása zárult le április elején a reggelizési szokásokkal kapcsolatban, a Viblance felhívására ugyanis több mint kilencezer nő válaszolt az étkezésével kapcsolatos kérdésekre. 

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, ami beindítja az anyagcserét és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásból nem hiányozhat. Azok, akik reggelivel indítják a napot, sokkal hatékonyabban tudnak koncentrálni napközben és állóképességük is javul. A reggeli elhagyása az energiabevitel csökkenéséhez vezethet, egyúttal kevesebb fehérje, vitamin és ásványi anyag jut be a szervezetbe azokhoz képest, akik rendszeresen étkeznek reggelente. Elvben ezt a legtöbben tudjuk, ám gyakorlatban kevésbé tartjuk magunkat hozzá.

A kutatásból kiderült, általánosságban vizsgálva a kitöltők 85 százaléka kezdi reggelivel a mindennapokat. A reggelizésre igennel válaszolók számára az egészség és a finom íz messzemenően a két legfontosabb tényező szemben az árral és azzal, hogy praktikus legyen, azaz könnyen és gyorsan elkészíthető. 

Túl sietősen reggelizünk

A magyar nők több mint fele (58 százalék) saját bevallása szerint hétköznapokon 5-15 percet fordít a reggelire, és csak körülbelül harmaduk (37,5 százalék) reggelizik negyed óránál tovább. Ez megfordul, ha a hétvégeket nézzük: szombaton és vasárnap már a kitöltők 71,9 százaléka fogyasztja a reggelijét 15 percnél tovább.

Kiemelten fontos, hogy a reggelit ne kapkodjuk el, hiszen ez az egyik legfontosabb főétkezésünk. A javasolt időtartam minimum 20 perc lenne. Szakértők szerint hagynunk kell megfelelő időt a rágásra, nyelésre, mert ha gyorsan eszünk, a gyomrunk képtelen a nagy mennyiséget 5-10 perc alatt megfelelően feldolgozni. Ilyenkor kellemetlen tünetek, így például gyomorfájdalom, rossz teltségérzet vagy puffadás is jelentkezhet, ami rányomhatja a bélyegét a napunkra. 

A reggeli időpontja sem mindegy: kutatások arra jutottak, hogy a metabolizmusnak azzal teszünk a legjobbat, ha két órával ébredés után étkezünk először. Persze mindannyian tudjuk, hogy ez a hétköznapokon nehéz, de mégsem lehetetlen feladat.

Az úgynevezett „ráérős reggelizők” 60 százaléka ügyel arra, hogy gondosan előkészítse az ételt és időt szánjon a nyugodt étkezésre, 76 százalékuk otthon, míg 24 százalékuk a munkahelyén fogyasztja el a reggelijét.

A fennmaradó 40%-ba tartoznak a „sietős reggelizők”, akiknek 54 százaléka szintén otthon étkezik, míg 43 százalékuk a munkahelyén teszi ezt.  A „sietős reggelizők” táborát erősítők elsősorban olyan reggeli alternatívát keresnek, ami pár perc alatt elkészíthető és azonnal fogyasztható, tehát náluk, értelemszerűen, a praktikum fontos szempont.

Reggelizők kontra nem reggelizők

A felmérés egyik nagy érdekessége, hogy a válaszadók 54 százaléka a sós reggelit , 46 százaléka pedig az édeset részesíti előnyben, a két tábor pedig szinte fej-fej mellett áll. Előbbi csoport a szendvicset, a sós pékárut, a tojásos reggelit valamint a virslit és a kolbászt fogyasztja ébredés után előszeretettel, míg az édesszájúak a müzli és a granola mellett szintén péksüteményeket, gyümölcsöt, zabpelyhet vagy zabkását tesznek a tányérra.

A kutatás eredményeinek legnagyobb pozitívuma, hogy a válaszadó nők csupán 12 százaléka válaszolta azt, hogy általában nem reggelizik és mindössze 3 százalék azok aránya, akik egyáltalán nem fogyasztanak reggelit. 

Az egyáltalán nem reggeliző emberek 87%-a hajlandó lenne felhagyni ezzel a „rossz” szokásával, amennyiben rátalálna egy egészséges, finom és gyorsan elkészíthető alternatívára. A reggeli elhagyásának több oka is lehet, köztük a más családtagokkal való törődés (gyermekek öltöztetése, felkészítése), szűk határidős munkák, vagy éppen szimplán csak a nehézkesebb ébredés. Néhányan a túl korai ébredés miatt egyáltalán nem éreznek éhséget és elképzelhetetlennek tartják a korai étkezést.

Tudjuk mire lenne szükség az egészséges életmódhoz, de „az élet közbeszól”

A kapott adatokból azt a következtetést lehet levonni, hogy a magyar női lakosság nyitott az egészséges életmód iránt. Nagy részük hajlandó lenne változtatni a helytelenül rögzült szokásain, ha ebben segítséget, de legalábbis iránymutatást kapna, és megfelelő kínálatot találna a piacon.

Erre utal az is, hogy a több mint kilencezer válaszadó jelentős többsége (60,4 százalék) úgy nyilatkozott, fontos az egészsége, de a valóság néha közbeszól. Azaz sokan szeretnének odafigyelni az egészségükre, de törekvéseik ellenére ez mégis gyakran meghiúsul.

Ébreszd fel a benned élő felfedezőt!

A kutatás eredményei megerősítették a Viblance alapítóinak azon elképzelését, amire a céget a kezdetektől fogva építették: az embereknek finom és felesleges összetevőktől mentes , tápláló alternatívákra van igényük. A nemrég teljeskőrű arculatváltáson keresztül ment granolák, müzlik és zabkásák újszerű csomagolása már a felmérés eredményeire is reflektál: a dobozokon megjelenő karakterek közül mindenki megtalálhatja azt, amelyikkel azonosulni tud, és ezáltal közelebb kerülhet az egészséges és finom reggeli élményhez, amit az emberek többsége keres. Az egyedi arculat vizuális világa felfedezésre hívja a vásárlót, sőt, annál jóval többet sugall: a minden emberben meglévő felfedezőt kelti életre, új irányok keresésére, új célok kitűzésére inspirál. Ráadásul fogyasztást követően a szemet gyönyörködtető dobozok kitűnő dekorációi lehetnek a konyhának is.

„Egy olyan arculatot szerettünk volna létrehozni, ami a színek, a formák és képek nyelvén fejezi ki, hogy kik vagyunk és mit gondolunk a világról. Egy mágikus, kincsekkel teli világot jelenít meg, pont úgy, ahogy mi látjuk a valóságot: tele lehetőségekkel, hogy észrevegyük és értékeljük az élet csodáit, hogy alkossunk! A dobozokon megelevenedő karakterek azt a belső békét és harmóniát sugározzák, amit mi is érzünk, amikor megtaláljuk az összetevők tökéletes arányát. De az új külső természetesen nem csak rólunk szól.  Ezt a harmóniát mindenki megtalálhatja a saját életében, ha tudja hol keresse: nem az újdonságokban, hanem minden pillanat újként való megélésében. Csak rajtunk múlik, hogy szürke hétköznapokban vagy színekben pompázó, csodákkal teli világban élünk.” – nyilatkozott Babocsai Zsolt, aki hozzátette: a Viblance új csomagolású termékei április 12-től elérhetők a webshopon és az üzletekben.

.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
.
.
.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:életmód, étkezés, reggeli, Viblance

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Ne csak álmok legyenek!
Next Post: Kecskeméten és Zalaegerszegen is elindult a SPAR online shop áruházi átvételi szolgáltatása

Kapcsolódó anyagaink

  • Lóhúsos fagyit ettek a Szegedi Vadaspark tigrisei Gasztropress
  • Jó gyümölcstermés várható, de az enyhe tél és a tavaszi fagyok kockázatot jelentenek Gasztropress
  • Tovább csökkenti csomagolóanyag-felhasználását a Pick Szeged Zrt. Gasztropress
  • Egyszerű tipp, hogy ne fogyjon el a frissítő az ünnepi asztalról Gasztropress
  • Csökkent a Zwack Unicum adózott eredménye Gasztropress
  • Kender teát vonnak ki a forgalomból a magas THC-tartalma miatt Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • A Linkin Park egy újabb kiadatlan számot fedett fel „Fighting Myself” címmel
  • A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára
  • Újabb szívhez szóló dalt ismerhetünk meg a The National közelgő lemezéről
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Volkswagen Atlas így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.