Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Kézműves sör készítéséhez nyert támogatást a kiskunhalasi Trínium Alfa Kft.

Posted on 2020-08-092020-08-09 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

     Kézműves sör készítésére alkalmas technológiára nyert több mint százmillió forint támogatást a kiskunhalasi Trínium Alfa Fejlesztő, Kivitelező és Szolgáltató Kft. – közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.

    Szabó Zoltán elmondta: a mintegy 273 millió forint összköltségű beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 135 millió forintból és saját forrásból valósították meg.


    A közel 2 éves beruházás során olyan új, piacképes kézműves sör előállítására alkalmas technológiát telepítettek, amely révén évente 500 ezer liter, legalább ötféle, magas minőségű palackozott és hordóból csapolható sört állíthatnak elő. A fejlesztéseket a korábbi kiskunhalasi Bacchus likőripari és pezsgőgyártó vállalat volt gyártóbázisán valósították meg.


    A munkálatok során új, energetikailag is költséghatékony technológiai sort telepítettek, illetve informatikai eszközöket és szoftvert is vásároltak. Az elhagyott telepen már egy ideje nem folyt gyártás, ezért szükség volt infrastrukturális fejlesztésre is.


    Az ügyvezető kiemelte, cégük eddig élelmiszeripari tevékenységgel nem foglalkozott, éppen ezért a tervezés során részletesen felmérték a termékekre vonatkozó piaci igényt, és kutatásokat folytattak a legalkalmasabb technológiai sor összeállítására. Emlékeztetett: a homokhátsági térségben a kézműves sörgyártásnak csupán 1-2 éves hagyománya van, de az sem számottevő, a piaci igények kielégítésére bizonyos speciális sörtípusok esetén is csak korlátozottan alkalmasak, így a piacra lépés feltételei adottak számukra.


    Jelenleg elsősorban alsó erjesztésű, világos Pilseni és Lager típusú söröket gyártanak, de a technológia alkalmas a jelenleg komoly piaci növekedést mutató felső erjesztésű sörök előállítására is.


    A korszerű sörüzemi technológia három részre tagolódik: főzőházra, fermentálóra és palackozó egységekre. A főzőházban főzetenként 2000 liter sörlét lehet lefőzni, a fermentáló térben pedig tizennyolc 2000 liter kapacitású, kombi tartályokban erjesztik a sört.


    A társaságnál a sörfőzés újonnan induló divízió, amelytől az első teljes működési évben, 2021-ben 25-30 százalék nettó árbevétel-növekedéssel kalkulálnak – tette hozzá Szabó Zoltán.


    A beruházásnak köszönhetően a vállalat két munkahelyet tud megőrizni, és további nyolcat teremtett a térségben.


    A kiskunhalasi székhelyű kilenc éve alapított közúti árufuvarozással, földmunkákkal, útépítéssel és projektmenedzsmenttel is foglalkozó Trínium Alfa Kft. jelenleg 65 főt foglalkoztat.


    A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 414 millió forint, míg az előző üzleti évben 300 millió forint volt.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:kézműves, kézműves sör, sör

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Megnyitott a balatonfüredi borhetek
Next Post: Lupa Duma – Costes vacsorával

Kapcsolódó anyagaink

  • Csökkent a Zwack árbevétele és nyeresége üzleti évének első negyedévében Gasztropress
  • Válassz hazait és csökkentsd az ökológiai lábnyomod Gasztropress
  • Michelin-csillagot kapott két újabb budapesti étterem Gasztropress
  • Téliszalámit hívott vissza a TESCO Gasztropress
  • Húsvéti kalóriabomba helyett Gasztropress
  • Az étkezési szokások megváltoztatásához idő kell Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Az új Honda CRF1100L Africa Twin és Africa Twin Adventure Sports még szebb, még erősebb és még praktikusabb
  • Citroen 2CV 1950
  • Wirtmann új motorral indul a bajnoki döntőn
  • Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából
  • Elektromos Honda N-Van e: Japánban debütál 130 mérföldes hatótávval
  • Robosztus kiberbiztonság kisvállalkozásoknak
  • Hasznos appok az Őszhöz
  • Egyre több magyar munkavállaló próbál szerencsét külföldön
  • Csütörtöktől mozikban A 999-es szoba
  • Újabb rekordot döntött a Budapest Park
  • Van képünk hozzá (23.10.04.) –   Subaru Crosstrek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Egy kerékcseréről készült videó Turán tesztélményt hozhat a szerencsésnek
  • Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Regisztrálj egy egészségesebb életre! Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.