Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Júniustól újra látogatható a Dreher Sörmúzeum tárlata

Posted on 2021-05-192021-05-18 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

HABókos nyitásra készülnek a múzeum relikviái

A nyár első napján újra megnyitja kapuit a Dreher Sörmúzeum, az ország egyik legjelentősebb söripari szakgyűjteménye. Az indulásra már a kiállítás ikonikus darabjai is felkészültek és titokban mozgolódva várják a látogatókat, akik most virtuálisan is betekinthetnek a kulisszák mögé a múzeum weboldalán.

Május 18-án a Múzeumi világnapon nemcsak a kultúrát ünnepeljük, hanem a hosszú bezártság utáni óvatos újranyitást is. A kőbányai Dreher Sörmúzeum június 1-től ismét látogatható az oltási igazolvánnyal, valamint az oltást igazoló applikációs adattal rendelkezők számára, előtte pedig az érdeklődők szabadon bepillanthatnak a múzeum új, mini digitális tárlatába, hogy ízelítőt kaphassanak a rájuk váró élményekből.

„Talán most van a leginkább szükségünk kulturális élményekre, amelyek segítenek inspirálódni, feltöltődni és további ismereteket szerezni. A kultúra összeköti az embereket, közösségeket épít és azon dolgozunk, hogy a Dreher Múzeummal ehhez mi is méltóképpen tudjunk hozzájárulni – legyen szó akár online térről vagy személyes múzeumi látogatásról” – mondta Szabó Ibolya, a Dreher Sörgyárak kommunikációs vezetője.

A múzeum weboldalán játékos gifek és stop motion videók hirdetik, hogy már a műtárgyak is mozgolódnak és várják az újraindulást és a látogatókat. A zárt ajtók mögött táncot járnak a szerszámok, a malátagyár tűzharangja megkondul, a sörmester cipője izgatottan dobol és persze a sört is csapra verik, hogy teli korsók fogadják a hamarosan érkező látogatókat.

A mini digitális tárlat ezen a linken érhető el.

Emellett a múzeum állandó kiállítása is – közel 2000 tárgy, fotó, dokumentáció – digitalizálásra került az elmúlt időszakban. Ezek a relikviák a nagyközönség számára is elérhető „online kiállítás” rendszerébe kerültek fel, ahol a fotók mellett részletes leírás olvasható a tárgyakról. Jelenleg 352 tárgy érhető el a MúzeumDigitár oldalán, de ez a szám folyamatosan nő, jelenleg is zajlik a fotók feldolgozása, revíziója, a digitális kiállítás bővítése. A tárgyakon túl kiállítási archívum (az 1955-ös, 1957-es, 1965-ös és az 1997-es kiállításokról), valamint különböző tárgyválogatások is elérhetők lesznek hamarosan az oldalon.

A Dreher Sörmúzeum 2000-ben épült állandó kiállítása virtuálisan is elérhető a MúzeumDigitár oldalán.

A Dreher Sörmúzeumot tavaly újították fel alapításának negyvenedik évfordulója alkalmából. Az ország egyik legegyedülállóbb szakgyűjteménye a magyar sörgyártás történetének értékes relikviáit mutatja be digitális és interaktív tartalmakkal kiegészítve.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Dreher Sörmúzeum

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Környezetbarát technológia reformálhatja meg az élelmiszerek tartósítását
Next Post: 19 milliárd forintos beruházást hajt végre a Quality Pack

Kapcsolódó anyagaink

  • A Nébih online “valóságshow-t” indít a felelős állattartás érdekében Gasztropress
  • Ételízesítő házilag Gasztropress
  • XXXL visszahívás Gasztropress
  • Visszahívta a Rossmann az enerBIO Szójapelyhet Gasztropress
  • Milliárdos kárt okozhat a mezőgazdaságnak a méhek számának csökkenése Gasztropress
  • Erdei Zsolt 10 kilótól szeretne megszabadulni Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Egy nap alatt három primitív sz@rházi 
  • Ismét üres volt a feleslegesen lezárt #KariGeri rakpart
  • A Toyota uralja az elektrifikált járművek eladási toplistáját az Egyesült Államokban
  • Pofátlan(TAN)ítás Budapesten
  • Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra
  • Megjelent a New Fossils új dala
  • „Hozzáférés elutasítva”
  • Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény
  • Most vagy először szemüveges?
  • LEO-műholdak
  • Van képünk hozzá (23.03.28.) – Újabb mentőautók beszerzésére nyílt lehetősége a mentőszolgálatnak
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • A Hyundai Palisade gyengén szerepelt az IIHS törésteszten
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • A ketogén diéta legfontosabb szabályai Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.