Ismét gasztronómiai utalványokat osztanak Bécsben

Új akcióval kívánja fellendíteni az osztrák főváros gazdaságát Bécs Városa és a Bécsi Gazdasági Kamara. Aki a következő hétvégén olyan boltban vásárol, amely a korlátozások miatt nemrég még zárva tartott, sorsolás útján visszakaphatja legalább a vásárlási összeg felét, egy gasztronómiai utalvány formájában. Az akció 4 millió euróból valósul meg.

2021. december 15-én Michael Ludwig bécsi polgármester, Peter Hanke, pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnok és Walter Ruck, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy „Szaloncukor” néven támogatási programot indítanak a koronavírus és a lezárások miatt nehéz helyzetbe került bécsi gazdaság fellendítésére.

Azok a tizenhat évnél idősebb bécsi lakosok, akik a következő hétvégén, december 18-19-én olyan üzletben vásárolnak, amely nem volt nyitva a legutóbbi lezárások idején – tehát például nem szupermarketek, drogériák vagy patikák – számlájukat később benyújthatják a városnak. Ezután egy sorsoláson vehetnek részt, ahol a szerencsések számára gasztronómiai utalvány formájában visszatérítik legalább a vásárlási összeg felét, maximum száz euróig. Egy utalvány 25 eurót ér majd és bármelyik bécsi étteremben vagy kávézóban beválható.

Az akcióra Bécs Városa és a Gazdasági Kamara fejenként 2 millió eurót ad, a sorsolásra januárban kerül sor.