Így segíti a SodaStream az ukrajnai menekülteket

A varsói menekültsegítő központ kiemelt jelentőséggel bír

Az orosz-ukrán háború kitörése óta közel 5 millió ember hagyta el Ukrajnát. A fegyveres konfliktus elől menekülők nagy része, mintegy hárommillió fő Lengyelországban talált ideiglenes menedéket. Éppen ezért a SodaStream március végén úgy döntött, hogy menekültsegítő központot állít fel a lengyel fővárosban. Az „Island of Peace – Warsaw” („Béke Szigete – Varsó”) elnevezésű centrumban a SodaStream munkavállalói önkénteskedtek és a Nienudno Poland civil szervezettel közösen segítették az ukrán embereket.

A létesítményt elsősorban a 12-16 éves tinédzserek igényei alapján alakították ki azért, hogy minden eszköz rendelkezésre álljon a tanulásukhoz, valamint a szórakozásukhoz. A centrumban ugyanis pihenő helyek, játékkonzolok, síkképcsöves televíziók, számítógépek, valamint okostelefontöltő állomások is biztosítva vannak. Mindemellett a menekült segítő központban „tanulóhelyek” is kialakításra kerültek annak érdekében, hogy a tinédzserek nyugodtan fókuszálhassanak a tanulmányi feladataikra. Az ukrán fiatalokat az első hetekben több tucat SodaStream önkéntesekből álló csapat segítette.

„Mi úgy tekintünk erre a helyre, mint egy lehetőségre, hogy fenntartsuk a reményt az ukrajnai menekültekben. Célunk, hogy támogassuk őket és hiszünk benne, hogy az élet minél hamarabb visszatérhet a régi kerékvágásba. A menekültsegítő központunk az izraeli Lehavimban működő gyárunkról kapta a nevét, ahol évek óta dolgoznak egymás mellett zsidók és arabok harmóniában és békében” – hívta fel a figyelmet Eyal Shochat, a SodaStream vezérigazgatója. Hozzátette: a „Béke Szigete – Varsó” elnevezésű centrumot naponta több száz gyermek is felkeresi, éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír a jelenlegi helyzetben.