Így jellemzi a Dining Guide az ország legjobb cukrászdáit (2.)

DesszertNeked

A DesszertNeked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy modern, oldott hangulatú franciás üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, mely igazi ékszerdoboz és a város egyik vezető újhullámos cukrászdája. Az elmúlt években a DesszertNeked választékában erősödött, szélesedett a modern francia desszert kínálat is. A népszerű cukrászda két éve új egységgel, a DesszertNeked ALLEE-val gazdagodott, így már a budaiak számára is elérhetőek kitűnő desszertjeik.

Gerbeaud Café

A legendás hírű Gerbeaud, Budapest ikonikus kávéháza egy nemzetközileg is ismert vendéglátóhely, amely számára egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A Gerbeaud cukrászati koncepciójában együtt jelenik meg a hagyomány és az innováció. Ebben az újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét azért, hogy a népszerű klasszikusok kortárs formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. A Gerbaud 2020 májusától felélesztette a „Kis Gerbeaud” legendát, a Petit Gerbeaud-ot, amellyel webshopon keresztül is elérhetővé váltak a patinás cukrászda kézműves jellegű desszertjei.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működteti családi vállalkozásként üzleteit. Az első magyarországi cukrászdát Sopronban nyitották. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

Kollázs Patisserie

A budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace Kollázs étterméhez kapcsolódó cukrászat évek óta kiváló minőségű desszerteket vonultat fel. A cukrászpult választéka mellett az étlapon található hideg és meleg desszert választékáért is felelősek. Az elismert nagynevű cukrászséf, Menyhárt Attila felel a KOLLÁZS Patisserie desszertjeinek minőségéért. A tavalyi évtől a „Cakes to Go” programmal bővült még a cukrászda kínálata, amely egy évszakonként változó és hat „újragondolt” klasszikus tortát kínál. 2022 februárjában Menyhárt Attila megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai döntőjét, ezzel ő lett a régió továbbjutója a párizsi World Chocolate Masters döntőjébe.

Nour – Art Of Desserts

A 2021-ben nyílt budaörsi desszertező a modern francia cukrászati stílus hazai képviselője. Kínálatában mára 12 fajta monodesszertet találunk. Az egység szakmai munkáját az ismert séf, Palágyi Eszter tanácsadóként segíti. Az exkluzív megjelenésű prémium cukrászda desszertjeinek egy részét épített tortaként is fogyaszthatjuk. A cukrászda emblematikus tortája (amely monodesszertként is megkóstolható) a Nour Signature Torta, amelyet a tanácsadó séf a tulajdonos kedvenc alapanyagaiból épített fel. A luxus desszertező gondolkodását jól mutatja, hogy a Nour desszerthez kapcsolódóan felkérték Minya Viktóriát, hogy tervezze meg a torta illatát, amelyet a torta elfogyasztása közben élvezhetünk is.

https://gasztroll.hu/2022/06/13/az-obudai-malna-the-pastry-shop-az-orszag-legjobb-cukraszdaja/