Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Idén duplán örülhetünk a Bárány Napoknak

Posted on 2021-08-252021-09-22 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Az elmúlt három év sikerei után az idén már két alkalommal örülhetünk a Bárány Napoknak! A programban résztvevő éttermek – augusztus 27-én és 28-án, illetve szeptember 24-25-én – különleges bárányos ételekkel várják a vendégeiket! Bár egyelőre a sokszor még csak szezonálisan, de egyre több helyen elérhető bárányhús egy ritkán választott fogás Magyarországon, a program célja, hogy a hazai fogyasztókkal is megismertesse és megszerettesse ezt az ízletes és fenntartható húsféleséget.

A Bárány Napok célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Már több étterem csatlakozott a programhoz, de továbbra is van lehetőség arra, hogy mindkét időponthoz csatlakozzanak a vendéglátóhelyek. A már csatlakozott éttermekről és a program részleteiről a program Facebook eseményénél tájékozódhatnak részletesen.

A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére a jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésének segítségével. Alkalom nyílik az előállítási mód előnyeinek hangsúlyozására, hiszen a termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Fontos emellett, hogy a HORECA szektor is európai eredetű bárányhúst válasszon, ezáltal is növelhető lenne a bárányhús fogyasztása az EU-ban, így Magyarországon is.

A bárány- és juhhús nem csak egészséges, de ízletes is. A kimondottan egészséges élelmiszerek közé sorolható, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa finomabb, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Akik pedig kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében kerül megrendezésre. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Bárány Napok

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Két színű smoothie
Next Post: Áfonyás fagylaltos szendvics

Kapcsolódó anyagaink

  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Magyar termelők piacra jutását segíti a SPAR Gasztropress
  • Húsüzemek működését függesztette fel Békés megyében a Nébih Gasztropress
  • Teljes körű élelmiszeripari fejlesztési rendszert tervez az Agrárminisztérium Gasztropress
  • A világ legrégibb ismert whiskyjét árverezik el júniusban Gasztropress
  • A képzőművészet és a gasztronómia sokrétű összefonódásával zárul a Dreher Söripari Emléktár beszélgetéssorozata Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Dining Guide TOP100 – Az idei évtől a legjobbak legjobbjait is díjazzák Gasztropress
  • Mi lehet a titok az Avalonban? Gasztropress
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Sült zöld spárga saláta zöld istennő öntettel Gasztropress
  • Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled? Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.